-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gelbėtojai ieško Indijos Himalajuose dingusių aštuonių alpinistų

Dešimtys gelbėtojų šeštadienį nepaisydami prasto oro ieško aštuonių alpinistų, dingusių ant antro aukščiausio Indijos kalno, sakė vienas vietos pareigūnas. Keturi britai, du amerikiečiai, australas ir indas praėjusį savaitgalį turėjo įkopti į 7 826 m aukščio Nanda Devės rytinę viršūnę netoli sienos su Kinija ir grįžti į bazinę stovyklą.
Kopimas į Everestą
Kopimas į Everestą / „Scanpix“/AP nuotr.

Tačiau britų alpinisto Martino Morano, kuris praeityje kelis kartus įkopė į Nanda Devę, grupė, kopimą pradėjusi gegužės 13-ąją, negrįžo į bazinę stovyklą.

Buvo pradėta paieškos operacija, bet jai trukdo prastos oro sąlygos, naujienų agentūrai AFP sakė Utarakhando valstijos Pithoragarho rajono, kuriame yra šis kalnas, teisėjas Vijay Kumaras Jogdande.

Vienas bazinėje stovykloje dirbantis nešikas sakė, kad paieška buvo pradėta alpinistams negrįžus gegužės 26-ąją.

Pasak V. K. Jogdande, smarkus lietus ir sniegas regione nesiliovė visą savaitę, todėl buvo sunku žvalgyti kalno rajoną iš oro.

Komandos žygiuoja į bazinę stovyklą, sakė teisėjas ir nurodė, kad tyrėjai tikrina M.Morano gegužės 22-osios įrašą socialiniame tinkle „Facebook“, kuriame jis užsiminė, kad grupė galėtų kopti į vieną kalną, kurio viršūnės dar niekas nebuvo pasiekęs.

Šimtai alpinistų iš viso pasaulio atvyksta į Indiją kopti į jos valdomos Himalajų dalies kalnus.

Indijoje yra 10 aukštesnių nei 7 tūkst. m aukščio kalnų, įskaitant trečią aukščiausią pasaulio kalną Kangčendžangą ties Indijos ir Nepalo siena. Nanda Devė yra 23 vietoje aukščiausių pasaulio kalnų sąraše.

Per šią savaitę pasibaigusį pavasarinį kopimo į Everestą sezoną ant aukščiausio pasaulio kalno žuvo 11 alpinistų, tarp jų keturi indai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius