-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

George'o Soroso fondas nutrauks savo veiklą Turkijoje

JAV milijardieriaus George'o Soroso „Atviros visuomenės fondas“ (Open Society Foundations) pirmadienį paskelbė, kad ruošiasi nutraukti savo veiklą Turkijoje, prezidentui Recepui Tayyipui Erdoganui praėjusią savaitę užsipuolus šį Vengrijoje gimusį filantropą.
George'as Sorosas
George'as Sorosas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

R.T.Erdoganas trečiadienį apkaltino G.Sorosą remiant kalinamą turkų finansininką ir filantropą Osmaną Kavalą, kuris anksčiau rengdavo pilietinės visuomenės renginius.

Teismo tebelaukiantis O.Kavala pastaruosius metus buvo laikomas areštinėje. Tiesiogiai jo neįvardydamas R.T.Erdoganas pareiškė, kad O.Kavala „finansavo teroristus“ per 2013-ųjų antivyriausybinius protestus.

„Atvirosios visuomenės fondas“ išplatino pareiškimą, kuriame pabrėžė, jog Turkijos valdžia mėgina sukurti tikrovės neatitinkančią sąsają tarp šios organizacijos ir 2013-aisiais rengtų demonstracijų.

„Tokios pastangos nėra naujos ir visos jos yra visiškai neteisingos“, – pridūrė fondas.

Jo valdyba taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad žiniasklaidoje pastaruoju metu vis daugiau skamba prieš fondą nukreiptų „nepagrįstų kaltinimų ir neobjektyvių spekuliacijų“, dėl kurių organizacijai „nebeįmanoma toliau dirbti“.

Fondas informavo, kad „nedelsdamas“ apie užsidarymą praneš teismui, bet patikino, kad visa jo veikla buvo vykdoma Turkijoje pagal šalies įstatymus.

R.T.Erdoganas anksčiau vadino O.Kavalą „valstybes skaldyti ir draskyti“ mėginančio „garsaus Vengrijos žydo Soroso“ atstovu Turkijoje.

Visame pasaulyje labdaros projektus finansuojantis G.Sorosas yra vienas pagrindinių kraštutinės dešinės ekstremistų taikinių daugelyje šalių, įskaitant jo gimtąją Vengriją.

Žmogaus teisių gynėjai savo ruožtu kritikuoja turkų valdžią už tai, kad praėjus daugiau nei metams po O.Kavalos įkalinimo dar neiškėlė jam oficialių kaltinimų.

Turkijos pareigūnai įtaria, jog O.Kavala mėgino suardyti konstitucinę santvarką bei jėga ar smurtu nuversti vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius