Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gerhardas Schroederis apie Vladimirą Putiną: „Juo galima pasitikėti“

„Neturiu, ką slėpti ir neatsiprašinėsiu. Taip sveikinuosi su Vladimiru Putinu nuo tada, kai su juo susipažinau prieš 14 metų. Nepaisant sunkių laikų tai nepasikeis“, – pareiškė buvęs Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis, leidiniui „Welt am Sonntag“ aiškindamas savo poziciją dėl santykių su Rusijos prezidentu, rašo Tvn24.pl.
Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas 2005 metais
Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas 2005 metais / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

G.Schroederis kritikuojamas už tai, kad savo 70-metį šventė Sankt Peterburge kartu su V.Putinu, nors Rusija jau buvo aneksavusi Krymą. Dar didesnį pasipiktinimą kėlė tai, kad kaip tik tuo metu prorusiški separatistai buvo pagrobę ESBO stebėtojus, tarp jų – keturis Vokietijos piliečius, o Kremlius nepalaikė minties dėl spaudimo pagrobėjams.

Šis pokalbis su „Welt am Sonntag“ pirmasis, kai G.Schroederis paaiškino savo poziciją. „Rusijos prezidentas nėra persona non grata. Džiaugiausi jo draugija, taip pat ir todėl, kad susitikimas buvo proga pasikalbėto apie stebėtojų išlaisvinimą“, – taip savo susitikimą su V.Putinu Peterburge paaiškino buvęs Vokietijos kancleris.

G.Schroederis vadovauja „Nors Stream“, eksplotuojančio dujotiekį Baltijos jūros dugnu iš Rusijos į Vokietiją, akcininkų komitetui. 51 proc. šių akcijų priklauso Rusijos gigantui „Gazprom“. Buvęs socialdemokratų politikas, Vokietijos kanclerio pareigas ėjęs 1998-2005 metais, laikomas artimu V.Putino bičiuliu. Viename savo interviu vokietis savo draugą rusą yra pavadinęs „nepriekaištingu demokratu“.

Žurnalistų paklaustas, ar supranta Rytų ir Vidurio Europos šalių, ypač – Baltijos valstybių, nerimą dėl Rusijos politikos, G.Schroederis pareiškė, kad mintys, jog Kremlius suinteresuotas pulti NATO, „neturi nieko bendro su realybe“.

Krymo aneksiją G.Schroederis pavadino teisine prasme „kontraversiška“, bet esą tai jau įvykęs faktas – Krymas referendume nusprendė tapti Rusijos dalimi. Be to, jis patarė dabartinei Vokietijos kanclerei Angelai Merkel „mažiau kalbėti apie sankcijas, o daugiau apie Rusijos saugumo reikalus“. 

O į klausimą, ką labiausiai vertina V.Putino asmenyje, G.Schroederis atsakė taip: „Tai, kad juo galima pasitikėti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius