Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 29

Geri ketinimai, kurie baigiasi blogai – pasenusi Vakarų ginkluotė Ukrainoje kartais nesuveikia

Ukrainos pajėgų paleista raketa rugsėjį rytų Ukrainoje sužeidė tris civilius gyventojus. Tokia prielaida daroma atsižvelgiant į gyventojų pasakojimus ir įvykio vietoje rastas nuolaužas – per visą devynis mėnesius trunkantį konfliktą tai buvo vienas iš tų retų atvejų, kai JAV tiekiami ginklai buvo susiję su civilių aukomis.
JAV ginklų siunta Ukrainai
JAV ginklų siunta Ukrainai / „The New York Times“/BRENDAN HOFFMAN nuotr.

Šį smūgį, įvykusį rugsėjo 26 dieną, apie 18 valandą rytų Ukrainoje esančiame Kramatorsko mieste, sukėlė didelės spartos antiradiacinė raketa AGM-88B, kuri iš naikintuvo paleidžiama į antžeminius taikinius, tokius kaip radarai ir oro gynybos sistemos.

Šis pramoninis miestas Ukrainos Donbaso regione nuo pat Rusijos įsiveržimo vasario mėnesį nuolat sulaukdavo raketų ir artilerijos atakų.

Antžeminių Rusijos karinių dalinių puolimas Ukrainoje užstrigo, tačiau agresorė nesiliauja atakavusi raketomis ir bepiločiais orlaiviais – šie smūgiai sunaikino daug svarbios civilinės infrastruktūros objektų ir pražudė arba sužeidė tūkstančius Ukrainos civilių.

Reaguodama į tokius išpuolius, Ukraina turi labai dažnai naudoti oro gynybos sistemas; kai kurios iš jų šiai šaliai yra naujos, atsiųstos Vakarų sąjungininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius