Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausia dirbti Europoje

Dideli mokesčiai ir aukštas gyvenimo lygis neatbaido tarptautinių kompanijų siųsti darbuotojus į Europos miestus.
Darbo vieta
Darbo vieta / Photos.com

Naujas tyrimas rodo, jog nepaisant vienų didžiausių pasaulyje mokesčių Europos miestai yra labiausiai trokštamos vietos dirbti ir gyventi. Europoje yra 13 iš 20 tokių miestų. Tyrimą atlikusi konsultacijų firma „Mercer“ atsižvelgė į tokius veiksnius kaip sveikatos paslaugos, politinis stabilumas, transportas, nusikalstamumas, žiniasklaidos laisvė, užterštumas, pašto paslaugos ir net restoranų bei teatrų kiekybė ir įvairovė. Gyvenimo išlaidos šiuo atveju nebuvo įtrauktos.

Pirmąją vietą sąraše užėmė Austrijos sostinė Viena, išstūmusi į antrąją vietą pernykštį lyderį Ciurichą. Tarp geidžiamiausių miestų yra ir Kopenhaga, Briuselis, Frankfurtas, Berlynas. 38 vietoje atsidūręs Londonas gerai pasirodė socialinių paslaugų, rekreacijos ir telekomunikacijų sferoje, bet prastai įvertintas dėl užterštumo ir saugumo. Po Londono geidžiamiausi Didžiosios Britanijos miestai yra Glasgas ir Birmingemas – abu atsidūrė 56 vietoje.

„Mercer“ tyrimas skirtas padėti vyriausybėms ir kompanijoms nustatyti darbuotojų perkėlimo iš vienos šalies į kitą finansinę vertę, suteikti informaciją sprendžiant, ar siųsti juos į užsienio filialus. Didžiosios Britanijos vyriausybė sulaukė verslo vadovų kritikos dėl planų 50 proc. pakelti mokesčius daugiausiai uždirbantiems žmonėms. Jie sako paliksiantys šalį, jei taip nutiks. Tačiau „Mercer“ ekspertai tikina, kad mokesčių pokyčiai Jungtinėje Karalystėje nepakeis tarptautinių kompanijų strategijos sprendžiant, ar pasiųsti ten savo darbuotoją.

Be Europos, didžiausi traukos centrai dirbti yra Vankuveris, Otava ir Torontas (Kanada), Oklendas, Velingtonas, Sidnėjus ir Melburnas (Australija). Geidžiamiausi JAV miestai yra Honolulu, San Franciskas ir Bostonas (29, 30 ir 35 vietos).

215 miestų lentelės paskutinėse vietose yra Afrikos miestai ir tokios jos vietos kaip Brazavilis, Chartumas, Sana ir Kinšasa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius