-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 27 /18:16

„Germanwings“ antrasis pilotas Andreasas Lubitzas nuslėpė ligą

Skrydžių bendrovės „Germanwings“ antrasis pilotas Andreasas Lubitzas nuo savo darbdavių nuslėpė svarbų faktą – nepasakė apie ligą. Vokietijos tyrėjai jo namuose rado suplėšytą medicinos pažymą – tądien, kai įvyko katastrofa, A.Lubitzas turėjo nedirbti.
Andreasas Lubitzas
Andreasas Lubitzas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jie taip pat teigė, kad antrojo piloto, kuris sąmoningai sudaužė lėktuvą, veiksmams kol kas nėra nei politinių, nei religinių motyvų. Per kratas jo namuose nerasta ir atsisveikinimo laiško, kuris pagrįstų savižudybės versiją.

Medicinos pažymą nuslėpė

Diuseldorfo tyrėjai neįvardijo, kokia liga antrasis pilotas sirgo. Jie tik pranešė, kad iš A.Lubitzo namų paėmė medicininių dokumentų, kurie įrodo, kad jis sirgo ir buvo gydomas. Jis nuolat turėjo būti stebimas. 

„Germanwings“ išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad įmonė nežinojo apie medicinos pažymą, kuria remiantis A.Lubitzas neturėjo dirbti. 

Liga – depresija?

Vokietijos žiniasklaida nedelsiant ėmė skelbti prieštaringas žinias apie A.Lubitzo ligą – nors beveik visos žiniasklaidos priemonės tvirtina, kad jis sirgo depresija, kitos detalės skiriasi. Nesutariama, nei kur, nei kiek laiko, nei ar išvis jis buvo gydomas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andreasas Lubitzas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andreasas Lubitzas

„Süddeutsche Zeitung“ tvirtina, kad jį gydė keletas skirtingų psichiatrų, o suplėšytą pažymą išrašė neurologas-psichiatras iš Reino krašto. Pasak laikraščio, pažymoje buvo parašyta, kad A.Lubitzas kurį laiką turėtų nedirbti. 

„Tagesspiegel“ pranešė, kad A.Lubitzas buvo gydomas nuo depresijos ligoninėje Diuseldorfe. Tačiau netrukus ligoninė paneigė šią informaciją. Jos atstovų teigimu, A.Lubitzas joje nebuvo gydomas – joje tik kovo 10 buvo atliktas jo sveikatos būklės įvertinimas.

Veiksmus pakurstė nesusiklostę santykiai?

Pasirodė versijų, kad A.Lubitzo veiksmus paskatino nesusiklostę santykiai – esą vyras neseniai buvo išsiskyręs su mergina. Su ja planavo tuoktis jau kitąmet.

Lėktuvas, skridęs iš Barselonos į Diuseldorfą, Prancūzijos Alpėse sudužo antradienį. Juo skrido 150 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius