Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Germanwings“ lakūnas nuramino išsigandusius keleivius

Naujienų agentūros „Bloomberg“ žurnalistas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė savo brolio liaupses „Germanwings“ lakūnui, kuris nuramino išsigandusius keleivius neseniai vykusio skrydžio metu.
„Germanwings“ lėktuvas „Airbus A320“
„Germanwings“ lėktuvas „Airbus A320“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbta žinutė – įrodymas, kad „Germanwings“ lėktuvo katastrofa, kai lakūnas Andresas Lubitzas sąmoningai sudaužė orlaivį Prancūzijos Alpėse ir pražudė 150 žmonių, itin sukrėtė žmones. 

„Mano brolis šį rytą skrido „Germanwings“ lėktuvu. Pilotas, atrodo, – nuostabus žmogus“, – parašė žurnalistas socialiniame tinkle.

Toliau pateikiamas visas jo brolio tekstas.

„Taigi aš skridau šį rytą „Germanwings“ lėktuvu (iš Berlyno į Paryžių). Nė neleidau sau pagalvoti apie tai prieš patenkant į lėktuvą, tačiau, kai buvau ten, jautėsi įtampa – įgula buvo įsitempusi, kai kurie keleiviai buvo iš tiesų sunerimę labiau, nei įprasta... Kai buvau lėktuve, pažvelgiau į užrakintas pilotų kabinos duris, lengva buvo įsivaizduoti tą siaubingą akimirką, kai įvyko katastrofa“, – rašė žurnalisto brolis.

Anot jo, tuomet pilotas išėjo ir pasakė įprastą kalbą prieš skrydį, neįprasta buvo tik tai, kad jis tai padarė stovėdamas priešais keleivius.

„Jis kalbėjo (išsamiai, trimis kalbomis) apie tai, koks sunkus ir keistas laikas jam buvo ir ne tik jam, o ir visai įgulai, kaip jie visi iki šiol myli savo darbą, ir kaip jie yra dėkingi, kad keleiviai vis dar skraido jų lėktuvais. Jis tiesiog norėjo išeiti ir stovėti prieš visus, žiūrėti visiems keleiviams į akis ir taip susipažinti su jais bei leisti mums susipažinti su juo“, – tęsė jis.

Jis teigė, kad, žinoma, nežino, ar ši kalba buvo asmeninis piloto sprendimas, ar išankstinis susitarimas, tačiau visi, kas jos klausėsi, galėtų patvirtinti, kad tai padaryti buvo nelengva – stovėti prieš 150 žmonių, kurie nervinasi labiau, nei reikėtų, ir sakyti, kad viskas bus gerai.

„Jaučiu milžinišką pagarbą jam. Labai gerai padaryta“, – parašė žurnalisto brolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius