-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Geros TVF žinios: pasaulio ekonomika atsigaus greičiau nei tikimasi

Tarptautinio valiutos fondo vadovas Dominique'as Straussas-Kahnas pareiškė, kad pasaulio ekonomika atsigaus greičiau nei buvo manoma anksčiau, tačiau tam vis dar reikalinga valstybių parama.
TVF vadovas
Dominique'as Strausso-Kahnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Prognozė, kurią mes paskelbsime artimiausiomis dienomis, parodys, jog atsigavimas vyksta greičiau, nei buvo tikimasi. Tai yra geros naujienos, tačiau atsigavimas visgi yra trapus, nes daugelyje pasaulio šalių jis palaikomas valstybių subsidijomis, o vietinis poreikis vis dar yra nedidelis“, – pareiškė Tarptautinio valiutos fondo vadovas spaudos konferencijoje Vašingtone.

Atsigavimo tempai skirtinguose pasaulio kraštuose labai nevienodi. Azijos šalys pirmauja, o išsivysčiusios ekonomikos atsigauna žymiai lėčiau, jų ateitis labai smarkiai priklauso nuo valstybinio stimuliavimo, mano D.Straussas-Kahnas. Jis pabrėžė, kad būtent dėl to valstybės privalo nenutraukti subsidijų skyrimų.

Jis taip pat pabrėžė, kad didelis nedarbas neleidžia kalbėti apie tai, jog krizė jau įveikta, ir būtent tai šiuo metu yra viena didžiausių problemų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius