Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Giedrius Petkevičius: Karas Ukrainoje. Priešo nuostoliai ir Europos neįgalumas

Kasdien stebėdami Ukrainos generalinio štabo pateikiamas atnaujintas Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų nuostolių suvestines, nejučiomis galime pasinerti į azarto bei „naujo normalumo“ būseną, kuomet karo žiaurumai tampa rutina. Ne pas mus vykstančio karo, tad ir „parako, lavonų kvapas“ nosies tiesiogiai nekutena.
Ukrainos kariai mūšyje
Ukrainos kariai mūšyje / Ukrainos kariuomenės nuotr.

Raketų ataka prieš kažkurį iš Ukrainos miestų. „Žuvo 3 žmonės“ – „na, ne tiek ir daug“ signalizuoja protas, dantims žiaumojant saldų obuolį. „+200 nukautų okupantų“ – „kiek gi čia dar trūksta iki apvalaus 30 000 skaičiaus?“, net nesudreba joks veido raumuo.

Ne, šitas straipsnis ne apie krikščioniškos dvasios „kiekviena gyvybė yra svarbi“ normas ar psichologinius žmogaus sandaros aspektus. Jis – apie šaltą „buhalterinį“ karo nuostolių skaičiavimą ir žiupsnį emocijų vertinant netoliaregišką Europos politikos strategų elgesį.

Gegužės 19-osios dienos Ukrainos pateikiama agresoriaus nuostolių suvestinė skelbia – priešas neteko 28 500 karių. Skaičiai daugiau negu įspūdingi, tačiau visas mastas atsiskleidžia lyginant šią „buhalteriją“ su ankstesniais karais bei esamais kitų šalių ginkluotųjų pajėgų ištekliais. Tuo ir užsiimkime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius