Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 18

Giedrius Petkevičius: kodėl krokodilai nemėgo japonų ir kitos nelabai linksmos karų istorijos

Nuo amžių amžinųjų žmonės mėgo gyvūnus ir kiek mažiau mėgo kitus žmones. Nuo amžių amžinųjų žmonės stengėsi pasitelkti gyvūnus kitų, nemėgstamų žmonių naikinimui.
Bičių mūšis
Bičių mūšis

Kartais jiems pavykdavo – koviniai drambliai, kupranugariai, ką jau ten kalbėti apie arklius ir darnias kavalerijos gretas. Šunys ieško žmonėms sprogmenų, jūroje tai daro delfinai, o vieni bei kiti gelbėja nelaimėlius, kurių dvikojams jų šeimininkams nužudyti iš karto nepavyksta. Visgi kartais gyvūnijos pasauliui „neišlaiko nervai“ ir jis pamoko pernelyg įsijautusius kariškius.

1914-aisiais gausus Britanijos imperijos karinis kontingentas (9000 karių) nutarė įkrėsti proto Vokietijos Imperijos valdiniams (1000 karių) netoli Longido miestelio, dabartinėje Tanzanijoje ir padėti tašką vokiečių siekiams karaliauti rytinėje Afrikoje. Nevargindamas skaitytojo detaliu mūšio aprašymu pasakysiu, jog karui tiesiog sutverti gurkų daliniai išties užėmė miesto centrinę dalį, tačiau galiausiai juos bei kolegas indus iš 27-osios Bangaloro brigados užpuolė laukinės bitės. Nors manoma, kad bitės sugėlė ir nemažai vokiečių, tačiau britų propaganda greitai „atrado“ specialias vielas, kurias pajudinę puolantieji buvo niekšingai sugelti „Kaizerio bičių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius