Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gimtoji Vokietija popiežių pasitiko protestu

Berlyne ketvirtadienį keli tūkstančiai protestuotojų išėjo išreikšti savo nepasitenkinimo Benedikto XVI vizitu ir Vatikano politika gėjų teisių, kunigų pedofilijos skandalo ir kitais klausimais.
Protestuotojai Vokietijoje
Protestuotojai Vokietijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau akcijoje dalyvavusių žmonių skaičius buvo mažesnis, nei tikėjosi jos organizatoriai, vizito išvakarėse skelbę, kad proteste dalyvaus iki 20 tūkstančių protestuotojų.

Kol pontifikas sakė kalbą parlamente, Berlyno Potsdamo aikštėje, pasak policijos, būriavosi maždaug pustrečio tūkstančio žmonių, kai kurie jų vilkėjo vienuolių ar sargių kostiumus.

Bundestage popiežiaus pasirodymą boikotavo kelios dešimtys kairiųjų pažiūrų parlamentarų, reikalaujančių atskirti religiją nuo valstybės.

Vienas socialdemokratų frakcijos atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, jog „konstitucija numato, kad visos religijos yra lygios“.

„Man šis kvietimas (kalbėti parlamente) neatitinka šių kriterijų. Sakoma, kad jis buvo pakviestas kaip valstybės vadovas, tačiau Vatikanas teturi porą šimtų gyventojų“, - sakė deputatas.

Prie protesto dalyvių aktyviai prisidėjo ir Berlyno gėjų bendruomenė, kritikuodama „pasenusias“ popiežiaus pažiūras į seksualumą. Vienas jų laikė plakatą su užrašu „Homofobija žudo“.

15min.lt skaitytojo Lino H. nuotr. /Protestas Vokietijoje
15min.lt skaitytojo Lino H. nuotr. /Protestas Vokietijoje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius