Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ginklai karui Sirijoje perkami už Pietų Amerikos narkotikų nešamą pelną

JAV kovos su narkotikais pareigūnai nutraukė prekybos narkotikais tinklą, į kurį buvo įsivėlę su Libano „Hezbollah“ grupuote siejami asmenys, rašo „The Independent“.
Kariškiai apžiūri laimikį.
Kariškiai apžiūri laimikį. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak pareigūnų, narkotikų prekybos nešamas pelnas padėjo apsirūpinti Sirijoje veikiančiai Libano grupuotei „Hezbollah“, kurią Kremlius priskiria savo koalicijai, ginklais.

Suimtųjų gretose yra „Hezbollah“ iždininku vadinamas Mohamadas Noureddine'as, kuris JAV yra įvardinamas kaip pavojingas teroristas. Manoma, kad būtent per jį keliavo pinigų srautai, skirti grupuotės ginklavimui.

„Šis tyrimas dar kartą nušvietė pavojingą narkotikų prekybos ir pasaulinio terorizmo finansavimo sąryšį“, – teigiama JAV kovos su narkotikų prekyboa administracijos pranešime.

Skelbiama, kad tyrime bendradarbiavimo net septynios valstybės – tarp kurių ir Prancūzija, Vokietija, Italija, Belgija. „Projektas Kasandra“ pavadintas tyrimas prasidėjo 2015 metų vasario mėnesį.

Jo išvadose skelbiama, kad „Hezbollah grupuotės nariai užmezgė verslo ryšius su Pietų Amerikos narkotikų karteliais, tokiais kaip La Oficina de Envigado, atsakingais už didelio kiekio kokaino gabenimą į Europą ir JAV“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius