Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 27

Giorgia Meloni išgąsdino Europą – bloko lyderiai Italiją stebi su nerimu

Italijoje kraštutinių dešiniųjų ir euroskeptikų lyderės Giorgios Meloni, kadaise norėjusios atsisakyti euro valiutos, pergalė pirmadienį sudrebino visas Europos institucijas, susirūpinusias dėl naujo Europos pakrypimo dešinėn.
Giorgia Meloni
Giorgia Meloni / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Europos Sąjungos lyderiai dabar atsargiai ir su nerimu stebi jos koalicijos pergalę Italijoje – šalyje, kuri yra viena iš bloko įkūrėjų – nepaisant G.Meloni, kuri bus pirmoji kraštutinių dešiniųjų nacionalistė, valdanti Italiją nuo Benito Mussolini laikų, patikinimo, kad ji sušvelnins savo pažiūras.

Vis dėlto ES vadovams sunku išvengti tam tikros baimės.

Net atsižvelgiant į pastarųjų metų bloko sėkmę susitarus dėl novatoriško ekonomikos atkūrimo po pandemijos fondo ir kovojant su Rusijos agresija Ukrainoje, nacionalistai ir populistai išlieka patrauklūs ir jų idėjos toliau plinta, o tai gali kelti grėsmę Europos idealams ir tarpusavio solidarumui.

Anksčiau šį mėnesį Švedijos kraštutinių dešiniųjų demokratų partija tapo antra pagal dydį šalies partija ir didžiausia dešiniųjų koalicijoje.

Ekonominis COVID-19 ir dabar vykstančio karo Ukrainoje poveikis su didele valstybės skola ir sparčiai augančia infliacija padarė didelės žalos centristinėms partijoms visoje Europoje.

Kraštutinės dešiniosios partijos ne tik stumtelėjo centrines partijas į dešinę, bet ir tapo „normalizuotos“ – jos nebėra užribyje, nebėra išstumtos, sakė Užsienio santykių tarybos Europos ekspertas Charlesas A.Kupchanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius