Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Godmanis atsilaikė (atnaujinta 19.40 val.)

Trečiadienį po daugiau nei 5 valandas užtrukusių debatų Latvijos parlamentas atmetė opozicijos siūlymą skelbti nepasitikėjimą premjero Ivaro Godmanio vyriausybe – 40 siūlymą palaikė, 51 balsavo „prieš“, 1 susilaikė, pranešė Diena.lv.
Latvijos Ministras Pirmininkas Ivaras Guodmanis (Ivars Godmanis) Vilniuje prie Vyriausybės rūmų.
Latvijos Ministras Pirmininkas Ivaras Guodmanis (Ivars Godmanis) Vilniuje prie Vyriausybės rūmų. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Premjeras Latvija

„Aš neturiu ambicijų sėdėti šiame poste nejudinamas. Tačiau mūsų vyriausybė veiksni. Mes galime dirbti ir žinome, ką daryti“, – prieš balsavimą pabrėžė I.Godmanis. Jis pripažino, kad ateitis nėra šviesi: „mes bandome išsilaikyti ant uolos krašto“.

Finansų ministras Atis Slakteris ragino balsuoti prieš vyriausybės paleidimą ir pažymėjo, kad prieš metus buvo kilusi panaši situacija ir būtent I.Godmanis ėmėsi premjero darbo.

Keturių partijų suformuota vyriausybė turi 53 vietas Latvijos 100 vietų parlamente. Per debatus pasigirdo siūlymų „praplėsti“ koaliciją, tačiau šios idėjos atsisakyta.

Balsavimo dėl vyriausybės paleidimo pareikalavo 34 opozicijos parlamentarai.

Demonstrantai išsiskirstė

Prie Latvijos Seimo pastato laukti balsavimo dėl nepasitikėjimo premjeru Ivaru Godmaniu rezultatų susirinko apie šimtas žmonių, daugiausia jaunimas. Tačiau, naujausiais duomenimis, demonstrantai išsiskirstė.

Žmonės atnešė parlamentarams „dovanų“. Dovanas susirinkusieji parengė premjerui I.Godmaniui bei finansų ministrui Ačiui Slakteriui. Pastarajam akcijos dalyviai atnešė puodą, anglų kalbos vadovėlį vidurinei mokyklai ir šalmą su užrašu „Ačiui – nothing special“.

Latvijos prezidentui Valdžiui Zatleriui buvo atneštas vokas, o buvusiam premjerui Aigarui Kalvyčiui – pagalvė su užrašu „Saldaus Jums miego visur ir visada!“. Pintinėse su dovanomis taip pat yra alkoholinių gėrimų, riestainių, muilo ir kitų daiktų.

Akcijos prie Seimo dalyviai taip pat renka parašus prieš, jų teigimu, neteisėtą biudžeto lėšų skyrimą bankui „Parex“. Sąrašus su šiais parašais ketinama perduoti Kovos su korupcija biurui, Valstybės kontrolei ir Seimui.

BNS apklausti protestuotojai sakė, kad prie Seimo susirinko savo iniciatyva perskaitę raginimą internete. „O dovanas atnešė pingvinai“, – šmaikštavo BNS vienas akcijos dalyvis.

Anksčiau buvo pranešta, kad prie parlamento pastato pradėjo telktis ir policijos pajėgos.

Kaip pastebėjo BNS, prie Seimo pastato privažiavo keturi policijos mikroautobusai ir penki patrulių automobiliai. Dabar prie pastato stovi maždaug 25 policininkai.

Dar trečiadienį gatvės, vedančios prie Seimo pastato, buvo užtvertos tvorelėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius