-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Google Earth“ atskleidė amerikiečių bazės Pakistane paslaptį

Amerikiečiai 2006 metais atliko slaptus nepilotuojamų lėktuvų skrydžius iš savo bazės Pakistane, rašo „The Times“.
Taip atreodė bazė 2006 metais, o taip ji atrodo dabar.
Taip atrodė bazė 2006 metais, o taip ji atrodo dabar. / timesonline.co.uk nuotr.

„Vaizde, kurio nebėra „Google Earth“, tačiau kuris pateko į rankas pakistaniečių anglų kalba leidžiamo dienraščio „The News“ žurnalistams, užfiksuoti trys objektai, panašūs į nepilotuojamus lėktuvus „Predator“. Jie buvo netoli angaro pakilimo tako gale“, – rašoma portale www.timesonline.co.uk.

AFP/Scanpix nuotr./Nepilotuojamas amerikiečių lėktuvas Predator
Nepilotuojamas amerikiečių lėktuvas „Predator“

„The Times“ rašo, kad jie turi šio vaizdo kopiją, ir jo koordinatės rodo, jog tai yra Šamsi bazė, esanti maždaug už 300 kilometrų nuo Pakistano Kvetos miesto.

Dienraščio atliktas tyrimas atskleidė, kad CŽV slapta naudojo šią bazę „Predator“ lėktuvams, kurių tikslas buvo stebėti „al Qaeda“ bei Talibano kovotojų veiksmus šalia Afganistano sienos, o taip pat smogti jiems.

Amerikiečių kariai šią bazę naudojo jau 2001 metais, tačiau Pakistano valdžia 2006 metais pareiškė, jog JAV pajėgos paliko bazę. Nuo to laiko tiek JAV, tiek Pakistanas griežtai neigė, jog bazė yra vėl naudojama. Pakistanas taip pat reikalavo, kad JAV nenaudotų nepilotuojamų lėktuvų šios šalies genčių teritorijose – šios atakos itin suaktyvėjo praėjusiais metais, jų metu buvo sunaikinti keli svarbūs objektai, tačiau tuo pačiu metu jos pražudė ir taikius gyventojus.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

„Google Earth“ leidžia teigti, kad JAV pradėjo leisti „Predator“ iš šios bazės bent jau prieš trejus metus. Dabartiniame „Google Earth“ vaizde galima išvysti neabejotinai tą patį pakilimo taką kaip ir 2006 metų žemėlapyje, rašoma laikraštyje. Vaizde nematyti lėktuvų, tačiau galima išvysti kelis naujus pastatus, pastatytus po 2006 metų – tarp jų ir angarą, kur gali tilpti trys panašūs lėktuvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius