Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gorbačiovas: Koalicijos pergalė Afganistane yra „neįmanoma“

Buvęs Sovietų Sąjungos lyderis Michailas Gorbačiovas Didžiosios Britanijos nacionalinio BBC kanalo trečiadienį transliuotame interviu pareiškė, kad tarptautinės koalicijos pajėgoms „neįmanoma“ užsitikrinti pergalę Afganistane.
Michailas Gorbačiovas
Michailas Gorbačiovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Gorbačiovas, kuriam vadovaujant Sovietų Sąjunga 1989 metais, po beveik dešimtmetį trukusio karo, išvedė savo pajėgas iš Afganistano, pridūrė, kad alternatyva kariuomenės išvedimui būtų „kitas Vietnamas“.

Jis palaikė JAV prezidento Baracko Obamos sprendimą 2011 metų liepą pradėti kariuomenės išvedimą daugiau atsakomybės perduodant afganų pajėgoms, nors sutiko, kad tai bus „sunku“.
„Pergalė Afganistane yra neįmanoma. Obama yra teisus išvesdamas pajėgas, kad ir kaip tai būtų sunku“, – sakė M.Gorbačiovas.

Jo nuomone, JAV pajėgoms bus „sunku“ išeiti iš Afganistano, nes anksčiau Jungtinės Valstijos pačios rengė kovotojus, kurie iki šiol „terorizuoja“ regioną.

„Amerikai bus dar sunkiai išeiti iš šios padėties. Bet kokia alternatyva? Kitas Vietnamas? Pusės milijono karių įvedimas? Tai nebus veiksminga“, – pridūrė jis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius