Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gordonas Brownas atsistatydino iš Didžiosios Britanijos ministro pirmininko posto

Didžiosios Britanijos premjeras Gordonas Brownas antradienio vakarą viešai paskelbė apie atsistatydinimą ir vėliau oficialų pareiškimą įteikė karalienei.
Gordonas Brownas su žmona Sarah ir vaikais palieka premjero rezidenciją.
Gordonas Brownas su žmona Sarah ir vaikais palieka premjero rezidenciją. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Savo kalboje didžiulei žurnalistų miniai premjero rezidencijos prieangyje G.Brownas sakė, kad jam „patiko dirbti“, ir palinkėjo sėkmės jo vietą užimsiančiam politikui, kadangi šiam teks priimti svarbius sprendimus, nulemsiančius šalies ateitį.

Iš karto po kalbos G.Brownas su šeima sėdo į automobilį ir nuvyko į Bakingemo rūmus. Grąžindamas premjero kredencialus karalienei, žiniasklaidos duomenimis, G.Brownas rekomendavo į premjero postą skirti konservatorių lyderį Davidą Cameroną.

Politinė krizė Didžiojoje Britanijoje prasidėjo po visuotinių parlamento rinkimų gegužės 6 dieną. Juos laimėjo konservatoriai, iškovoję 306 mandatus, tačiau jiems pritrūko 20 mandatų, kad galėtų naująją vyriausybę formuoti vieni. G.Browno vadovaujami leiboristai pamėgino sudaryti koaliciją su trečią vietą iškovojusiais liberaldemokratais, tačiau jų derybos žlugo.

Tuo tarpu konservatoriai su liberaldemokratais rado bendrą kalbą. „Sky News“ praneša, kad liberaldemokratai per derybas su konservatoriais atsisakė savo nuostatos amnestuoti visus nelegalius migrantus. Derybos tęsiasi toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius