Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Goro provincijoje kartu patruliavo Lietuvos kariai ir Afganistano nacionalinės policijos pareigūnai

Rugpjūčio 28–30 d. Afganistano Goro provincijoje Lietuvos vadovaujamų Provincijos atkūrimo ir Policijos patarėjų grupių atstovai ir Afganistano nacionalinės policijos pareigūnai bendrai patruliavo provincijos Čagčarano, Do Lainah ir Shahrak rajonuose.
Patrulis Goro provincijoje
Patrulis Goro provincijoje / vyr. ltn. Jurgio Norvaišos nuotr.

Kaip rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime, tarp patruliuojančiųjų buvo Goro provincijos atkūrimo grupės karinio kontingento vadas pulkininkas Artūras Radvilas, PAG civilinio elemento vadovas Jurgis Stanaitis, Policijos patarėjų grupei vadovaujantis majoras Darius Bartaševičius, PAG Civilių ir karių bendradarbiavimo grupės ir JAV Tarptautinės plėtros agentūros USAID atstovai.

Shahrak rajone, turinčiame apie 56 tūkst. gyventojų, patruliuojantieji susitiko su vietos administracijos, Afganistano nacionalinių saugumo pajėgų ir vietos bendruomenės atstovais.

Susitikimuose buvo aptariami vietos valdymo institucijų stiprinimo planai, priemonės, kurios padėtų gerinti provincijos saugumo situaciją ir greičiau perduoti vietos pajėgoms atsakomybę už saugumo užtikrinimą. Taip pat buvo vertinami jau įgyvendinti ir planuojami vystomojo bendradarbiavimo projektai, kuriuos koordinuoja PAG.

Patrulio metu taip pat buvo įvertinta Shahrak rajone esančio į UNESCO pasaulio kultūros paveldo objektų sąrašą įtraukto Džamo minareto būklė. Jo pamatų apsauginė siena nukentėjo per šių metų birželio potvynius. Vertinamąją medžiagą planuojama perduoti UNESCO pasaulio paveldo organizacijos atstovams, kurie galėtų skirti paramą minareto tvarkymo darbams.

Patrulio metu taip pat buvo vertinama vietos kelių pravažumo būklė ir jų rekonstravimo galimybės, vietos gyventojams buvo gabenama parama.

Šiuo metu Lietuvos vadovaujamoje Goro provincijos atkūrimo grupėje tarnauja penkioliktoji Lietuvos karių pamaina, sudaryta daugiausia iš Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų bataliono karių. PAG civilinį elementą sudaro Lietuvos, Japonijos ir JAV atstovai, įgyvendinantys vystomojo bendradarbiavimo projektus.

Policijos patarėjų grupėje (anksčiau ji vadinta Policijos operacinė mokymo ir sąveikos grupė) tarnauja aštuoni Lietuvos kariuomenės Karo policijos ir Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai.

Goro provincijos atkūrimo grupės stovykloje Čagčarane kartu su Lietuvos kariais ir civiliais tarnauja ir dirba Gruzijos, Japonijos, JAV, Lenkijos, Suomijos, Čekijos, Ukrainos, Kroatijos ir Bulgarijos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius