Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Graikija gali prašyti pagalbos JAV, Rusijos arba Kinijos

Graikijos gynybos ministras Panosas Kammenosas pareiškė, kad jeigu Graikija negaus paskolos skolų krizei įveikti iš Europos Sąjungos (ES), kreipsis į JAV, Rusiją arba į Kiniją.
Aleksis Tsipras
Aleksis Cipras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

P.Kammenoso teigimu, jeigu prašymas bus atmestas, šalis privalės ieškoti plano B, skelbia BBC.

Šis klausimas bus svarstomas trečiadienį įvyksiančiame ES finansų ministrų susitikime.

Praėjusį mėnesį įvykusiuose rinkimuose laimėjus „Syrizos“ partijai, imta nuogąstauti, kad Graikija išstos iš euro zonos.

Planas B reiškia, kad galime kreiptis pagalbos į kitas šalis.  Geriausiu atveju tai gali būti JAV, taip pat Rusija, Kinija ar kitos valstybės.

ES jau yra atmetusi Graikijos siūlymą persiderėti dėl šalies skolos grąžinimo terminų. Tarptautiniai kreditoriai Graikijai yra suteikę 240 mlrd. eurų paskolų. Visa Graikijos skola siekia 315 mlrd. eurų.

„Mes norime susitarti. Tačiau, jei nepavyks ir jei matysime griežtą Vokietijos poziciją, kuri graso suskaldyti Europą, mes turime teisę į planą B, – sakė P.Kammenosas. – Planas B reiškia, kad galime kreiptis pagalbos į kitas šalis. Geriausiu atveju tai gali būti JAV, taip pat Rusija, Kinija ar kitos valstybės“.

P.Kammenoso vadovaujama maža Graikijos nacionalistų partija „Nepriklausomi graikai“ yra valdančiojoje koalicijoje su populistine „Syrizos“ partija.

Abiejų partijų lyderiai reiškia nepasitenkinimą vadinamąja „troika“, kurią sudaro Europos Komisija, Europos centrinis bankas ir Tarptautinis valiutos fondas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius