-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikija imigrantus vadina „bomba“ ir deportuos per 1600 jų

Graikijos policija sako, kad deportuos daugiau kaip 1600 nelegalių imigrantų – tai pasekmė griežtų priemonių, kurių Atėnai ėmėsi pastarosiomis dienomis.
Emigrantai Graikijoje
Emigrantai Graikijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Graikija Emigrantai

Iš viso buvo sulaikyta daugiau kaip 6000 žmonių, dauguma vėliau paleisti, praneša bbc.co.uk.

Viešosios tvarkos ministras Nikos Dendias tokias griežtas priemones gina. Jis sakė, jog Graikijos ekonomikos padėtis tokia, jog šalis negali sau leisti imigrantų invazijos. 

Ministras imigraciją vadina „bomba ant visuomenės ir valstybės pamatų“.  „Jei nesukursime tinkamos struktūros imigracijai valdyti, mes subyrėsime“, – perspėjo N. Dendias.

88 nelegalūs imigrantai jau sekmadienį buvo išsiųsti atgal į Pakistaną.

Graikijos valdžia padidino pasieniečių skaičių prie sienos su Turkija baiminantis staigaus pabėgėlių antplūdžio blogėjant situacijai Sirijoje.

Daugiau nei 80 proc. migrantų, patenkančių į Europos Sąjungą, daro tai per Graikiją, išgyvenančią didžiausią recesiją per daugybę dešimtmečių.

Kai kurie Graikijos politikai paragino vyriausybę laikytis griežtesnės pozicijos nelegalios imigracijos klausimu. Tam, atrodo, pritaria ir dalis visuomenės. Pastaruosiuose rinkimuose kraštutinės dešinės partija „Auksinė aušra“ laimėjo pakankamai balsų, kad patektų į parlamentą.

Praėjusią savaitę šalia Graikijos parlamento ši partija dalijo nemokamą maistą jo stokojantiesiems. Tačiau maisto žmonės gaudavo tik tuo atveju, jei įrodydavo, jog jie yra Graikijos piliečiai ir pateikdavo svarbią asmeninę informaciją, įskaitant savo kraujo grupę, pranešė Graikijos laikraštis „Kathimerini“.

Graikija dažnai sulaukia kritikos dėl to, kaip elgiasi su imigrantais. „Amnesty International“ kaltina šalį, jog ši su prieglobsčio prašytojais elgiasi kaip su nusikaltėliais ir laiko juos sulaikymo centruose.

Graikija ne kartą yra prašiusi kitų Europos šalių labiau jai padėti spręsti nelegalios imigracijos į ES problemą, argumentuodama, kad jai tenka neproporcingai didelė našta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius