Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikiją paralyžiavo didžiuliai streikai, prasidėjo riaušės (nuotraukos)

Kaip ir planuota, trečiadienį Graikijoje prasidėjo visuotinis streikas. Neveikia oro uostai, daugelis valstybinių įstaigų, o gatvėse protestuotojai susigrūmė su policija.
Masinis streikas
Masinis streikas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Graikija trečiadienį paralyžiuota – antrą kartą per dvi savaites šalyje vyksta visuotinis streikas. Neveikia oro uostai, uždaryti visi archeologijos muziejai, tarp jų – ir garsusis Akropolis. Taip pat neveikia didžioji dalis visuomeninio transporto, mokyklų, uždarytos ministerijos ir kitos valstybinės įstaigos. Daugelyje ligoninių teikiama tik skubioji pagalba. 

Įvairiuose Graikijos miestuose prasidėjo didžiulės protesto akcijos, kuriose dalyvauja tūkstančiai žmonių. Didžiulės demonstracijos vyksta Salonikuose ir Atėnuose. BBC praneša, kad vien Atėnų centre yra susirinkę apie 20 tūkst. žmonių.

Pranešama, kad kai kur policija jau susirėmė su protestuotojais – policija panaudojo ašarines dujas, o protestuotojai daužė pareigūnus lazdomis, mėtė į juos plytas, akmenis. Policijos pareigūnai teigė, kad susirėmimas su maždaug 50-ies jaunuolių grupe įvyko, kai šie mėgino šturmuoti universiteto pastatą.

Taip žmonės reaguoja į valdžios veiksmus šaliai panirus į didelę krizę. 2009 metais Graikijos biudžeto deficitas siekė 12,7 proc. BVP – didžiausias iš visų euro zonos šalių. Europos Sąjunga žada padėti Graikijai kovoti su biudžeto deficitu, tačiau neskelbiama, kokiomis konkrečiai priemonėmis, o šalies valdžia mėgina su krize kovoti mažindama išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius