-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikija rodo abejingumą – nežada pateikti naujo reformų plano

Graikijos finansų ministras Janis Varufakis pareiškė nepateiksiąs naujo reformų sąrašo vėliau šią savaitę vyksiančiame euro zonos finansų ministrų susitikime.
Naujasis Graikijos finansų ministras Janis Varufakis
Naujasis Graikijos finansų ministras Janis Varufakis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Eurogrupė nėra tinkama vieta teikti pasiūlymams, dėl kurių anksčiau nebuvo diskutuota ir derėtasi žemesniame lygmenyje“, – antradienį duodamas interviu Vokietijos dienraščiui „Bild“ sakė J.Varufakis.

Tačiau jis pažymėjo, kad graikų derybininkų komanda bus „prieinama bet kuriuo metu“, ieškant išsamaus sprendinio su Atėnų partneriais – „su sąlyga, kad jų atstovai ateis prie stalo su tvirtu ir aiškiu mandatu“.

Anksčiau patvirtinta 240 mlrd. eurų vertės Graikijos finansinio gelbėjimo programa liausis galiojusi birželio 30 dieną, o kad Atėnai gautų paskutinę išmoką, jie turi susitarti dėl reformų iki ketvirtadienio, kai pagalbos programoje svarbų vaidmenį atliekančių 19 euro zonos šalių finansų ministrai susitiks Liuksemburge.

J.Varufakis sakė, kad derybos Briuselyje žlugo sekmadienį, nes „skolintojų atstovai pasakė mums neturintys mandato vesti nuodugnias derybas dėl mūsų pasiūlymų ir priemonių, siekiant išspręsti skolų krizę.“

„Tai buvo priežastis, kodėl nebuvo jokių rezultatų“, – pabrėžė Graikijos finansų ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius