Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikija užkirto kelią dar 150 migrantų bandymui perplaukti Egėjo jūrą

Graikija antradienį pranešė, kad neleido maždaug 150 migrantų patekti į Graikijos teritorinius vandenis iš kaimyninės Turkijos. Ankstesnę dieną Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba sakė užkirtusi kelią maždaug 600 migrantų atvykimui. Tai buvo didžiausio skaičiaus migrantų nesėkmingas bandymas patekti į šalį šiais metais.
Graikijos vėliava
Graikijos vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Graikija Migrantai

„Mums vykdant kasdienį patruliavimą ankstų antradienio rytą įvyko keturios atskiros operacijos prie Chijo, Samo ir Lesbo salų“ Egėjo jūros šiaurės rytuose, naujienų agentūrai AFP sakė Graikijos pakrančių apsaugos pareigūnas.

„Netoli Graikijos jūrų sienų buvo pastebėtos keturios pripučiamos valtys su maždaug 150 migrantų. Patruliniai laivai juos atbaidė panaudodami garso ir šviesos signalus ir pranešė Turkijos pareigūnams“, kad juos pasiimtų, nurodė pareigūnas.

Egėjo jūroje esančios Graikijai priklausančios salos yra netoli Turkijos vakarinės pakrantės, per kurią į Europos Sąjungą siekia patekti nuo karo ir skurdo bėgantys migrantai.

Atėnai nuolat kaltina Ankarą nesiimant pakankamų veiksmų, kad sutrukdytų žmonių kontrabandininkams nesaugiais laiveliais ir valtimis plukdyti migrantus. Graikijos teigimu, tokiu būdu pažeidžiamas 2016 metų Europos Sąjungos susitarimas su Turkija.

Graikija priklauso 27 valstybių Bendrijai, o Turkija nėra jos narė.

Padedama ES sienų ir pakrančių apsaugos agentūros „Frontex“ konservatyvi Graikijos vyriausybė sugriežtino savo sienų kontrolę.

Tačiau griežta graikų sienų apsauga išprovokavo žmogaus teisių organizacijų kaltinimus, kad šalies pakrančių sargyba neteisėtai verčia migrantus grįžti į Turkiją.

Atėnai visuomet neigė, kad jų saugumo pajėgos neteisėtai apgręžia atvykėlius.

Pakrančių apsaugos tarnyba pirmadienį pareiškė, kad imasi „visų tinkamų priemonių Graikijai ir ES jūrų sienoms apsaugoti, gerbiant tarptautinę teisę ir žmonių gyvybes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius