Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijoje – 24 valandų visuotinis streikas prieš taupymą

Trečiadienį Graikijoje prasideda parą truksiantis visuotinis streikas. Tai pirmasis toks streikas nuo birželio, kuomet į valdžią atėjo konservatorių vadovaujama koalicinė vyriausybė.
Masiniai protestai Graikijoje
Masiniai protestai Graikijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Graikija

Streike nusprendė dalyvauti visų sektorių darbuotojai, nuo gydytojų iki eismo kontrolierių. Streikuoti sukvietė dvi didžiausios šalies profsąjungos, joms priklauso apie pusė visų darbininkų.

Praėjusią savaitę atliktas tyrimas parodė, jog apie 90 proc. graikų mano, jog planuojamas taupymas užguls neturtinguosius.

Atėnų centre dislokuota tūkstančiai policijos.

Graikija šiuo metu siekia gauti naują paramos dalį iš numatytų 130 milijardų eurų. Jau gauta 110 milijardų 2010-ųjų gegužę ir dar 130 milijardų pernai spalio mėnesį. 24 valandų streiku žmonės išreikš pasipiktinimą prieš naują taupymo politiką ir išlaidų mažinimą. Graikija priversta sutaupyti apie 11,5 milijardų eurų. Tai yra pagrindinė sąlyga siekiant šaliai gauti finansinės pagalbos lėšų. Be piniginės paramos Graikiją per keletą savaičių ištiktų bankrotas. 

Šaliai žūtbūt reikia gauti dar vieną 31 milijardo eurų pagalbos paketą, tačiau rekordinis nedarbo lygis ir trečdalis žemiau skurdo ribos atsidūrusių graikų bet kokiam taupymui stipriai priešinasi. Šalies valdžia jau numatė didinti pensinį amžių iki 67-erių metų.

Šalyje planuojama daugybė demonstracijų, baiminamasi, kad jos sukels šalyje neramumus. Daugelis žmonių baiminasi, kad protestai peraugs į smurto bangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius