Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Graikijoje miškų gaisrų aukų padaugėjus iki 60 skelbiamas nacionalinis gedulas

Graikijos premjeras Alexis Tsipras antradienį paskelbė trijų dienų nacionalinį gedulą, didžiuliams miškų gaisrams pajūryje netoli Atėnų pareikalavus mažiausiai 60 žmonių gyvybių.
Per gaisrus netoli Atėnų žuvo dešimtys žmonių
Per gaisrus netoli Atėnų žuvo dešimtys žmonių / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Graikija Gaisras

„Suskaičiavome 60 žuvusiųjų“, – sakė naujienų agentūrai AFP gaisrų labiausiai nuniokoto rajono didžiausio miesto Rafinos administracijos pareigūnas Myronas Tsagarakis. Jo informacija patvirtina anksčiau vietos žiniasklaidos skelbtus duomenis.

Baiminamasi, kad pražūtingiausio per pastarąjį dešimtmetį gaisro aukų gali padaugėti, gelbėtojams patikrinus supleškėjusius namus ir pakrančių sargybos pareigūnams tikrinant aplinkinius vandenis bei krantus.

Daug žmonių gelbėdamiesi nuo ugnies ir troškinančių dūmų bėgo į paplūdimius, kai kurie išplaukė į jūrą. Iš paplūdimių buvo evakuota daugiau kaip 700 žmonių.

VIDEO: Pragaras Graikijos miškuose: siaučiantis gaisras nusinešė 74 gyvybes

Kaip praneša Lenkijos naujienų televizija TVN24, Mačio vietovėje apvirto valtis su dešimčia žmonių, dėl gaisro evakuotų iš vieno viešbučio. Pranešime nurodoma, kad žuvo visi valtyje buvę žmonės, įskaitant du lenkus – motiną ir sūnų.

„Šiandien Graikija gedi, ir prarastųjų atminimui skelbiame trijų dienų gedulo laikotarpį, – sakė A.Tsipras. – Tačiau neturime leisti sielvartui mūsų sugniuždyti, nes šios valandos yra kovos, vienybės, narsos ir, visų svarbiausia, solidarumo valandos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius