Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijos policija panaudojo ašarines dujas prieš migrantus Turkijos pasienyje

Graikijos ir Turkijos pasienyje anksti trečiadienį kilo susirėmimai, 500 migrantų pamėginus prasiveržti per sienos tvorą ir patekti į Graikiją.
Nelegalus migrantas karpo tvorą tarp Turkijos ir Graikijos
Nelegalus migrantas karpo tvorą tarp Turkijos ir Graikijos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Graikų policija pranešė panaudojusi ašarines dujas, kad atremtų bandymą prasiveržti per sieną prie piečiau esančioje Kastanieso perėjos. Pareigūnai pareiškė, kad turkų pajėgos taip pat paleido ašarines dujas Graikijos sienos link. Susirėmimai prasidėjo 2 val. vietos (ir Lietuvos) laiku ir tęsėsi maždaug dvi valandas.

Graikijos ir Turkijos pasienyje stovyklose šiuo metu apsistojo apie 2 000 migrantų. Šie žmonės atvyko Turkijai prieš kelias savaites paskelbus, kad jiems nebebus trikdoma mėginti patekti į Europą, įskaitant Graikiją.

Nors Graikija pareiškė, kad jos rytinė siena, kuri taip pat yra ES išorinė siena, yra uždaryta, į pasienį suplūdo dešimtys tūkstančių žmonių.

Ši padėtis susiklostė po kelis mėnesius skambėjusių turkų prezidento Recepo Tayyipo Erdogano grasinimų atidaryti sienas ir leisti milijonams pabėgėlių keliauti į Europą – nebent Briuselis suteiktų daugiau paramos jais besirūpinančiai Ankarai.

ES teigia besilaikanti 2016 metais sudaryto susitarimo su Turkija, pagal kurį blokas įsipareigojo teikti Ankarai milijardus eurų mainais į Turkijos pažadą apgyvendinti savo teritorijoje 3,5 mln. nuo karo kaimyninėje Sirijoje pabėgusių žmonių ir kitų migrantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius