-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijos policija pranešė apie audringus migrantų protestus sulaikymo centre

Šiaurės Graikijos policija pranešė, kad sulaikymo centre netoli Turkijos sienos esantys migrantai pradėjo įnirtingus protestus, kelioms savaitėms vėluojant jo prieglobsčio prašymų tvarkymui dėl koronaviruso pandemijos.
Migrantai Graikijoje
Migrantai Graikijoje/Asociatyvinė nuotr. / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Pasak pareigūnų, protestuose taip pat dalyvavo nepilnamečiai, gyvenantys be suaugusiųjų palydos uždarame centre, kuriame šiuo metu yra maždaug 250 prieglobsčio prašytojų, Apie sužeistus asmenis nepranešama.

Prieglobsčio prašymų tvarkymo procedūras, kaip ir daugelio valstybinių tarnybų darbą, sutrikdė dėl COVID-19 pandemijos įvestos suvaržymo priemonės.

Graikijos valdžia visomis išgalėmis stengiasi susidoroti su migrantų iš Turkijos antplūdžiu sausumos pasienyje ir salose, kilusiu dar prieš įvedant karantiną.

Graikijos ir Turkijos pasienyje dvi savaites tvyrojo įtampa, Ankarai vasario pabaigoje paskelbus, kad ji nebetrukdys žmonėms mėginti pasiekti Europos Sąjungos teritoriją. Graikija pasienyje sutelkė policijos ir ginkluotąsias pajėgas, kad sustabdytų per sieną į šalį besiveržiančius migrantus. Į pagalbą graikams buvo atsiųsta ES sienų apsaugos agentūros „Frontex“ pajėgų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius