Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijos teismas pašalino kliūtį grąžinti areštuotą iranietišką naftą

Graikijos Aukščiausiasis Teismas atmetė bandymą blokuoti areštuotos iranietiškos naftos, išpumpuotos iš su Rusijos vėliava plaukiojančio tanklaivio, grąžinimą šiitiškai respublikai, trečiadienį pranešė šaltinis teisme.
Tanklaivis „Pegas“
Tanklaivis „Pegas“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Graikija Iranas Nafta

Šis laivas yra atsidūręs jau kelis mėnesius trunkančio ginčo dėl Iranui taikomų sankcijų epicentre.

Teismas atmetė apeliacinį skundą, pateiktą Atėnuose įsikūrusios laivybos bendrovės „Times Navigation“, turėjusios išpumpuoti naftą iš tanklaivio „Lana“ Jungtinių Valstijų Teisingumo departamento užsakymu.

Su Rusijos vėliava plaukiojantis tanklaivis, anksčiau vadinęsis „Pegas“, buvo prisišvartavęs netoli Eubojos salos, kai balandį jo krovinys buvo areštuotas vykdant Europos Sąjungos sankcijas, įvestas po Rusijos invazijos į Ukrainą vasario pabaigoje.

Tąsyk buvo pranešta, kad tanklaivis gabeno 115 tūkst. tonų iranietiškos naftos.

Nors laivas netrukus buvo pervadintas ir pakeitė savininką, o Graikijos valdžios institucijos pareiškė, kad jis bus paleistas, Jungtinių Valstijų Teisingumo departamentas pareikalavo konfiskuoti jo krovinį.

Teheranas pareiškė griežtą protestą dėl šio sprendimo ir pavadino jį „tarptautiniu apiplėšimu“. Gegužę Irano revoliucinė gvardija Persijos įlankoje sulaukė du su Graikijos vėliava plaukiojančius tanklaivius.

Irano ambasada antradienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Netrukus prasidės perdavimo operacija ir pavogta iranietiška nafta bus grąžinta į tanklaivį „Lana“. Dar vienas piratų fiasko!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius