-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikų policija po neramumų areštavo 87 asmenis (atnaujinta 12.09 val.)

Atėnų policija po naktį miesto centre vykusių neramumų, kurie prasidėjo po protesto demonstracijos, areštavo 87 asmenis, antradienį pranešė pareigūnai.
Atėnų policininko smūgis demonstrantui
Atėnų policininko smūgis demonstrantui / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Paauglys

Dauguma areštuotųjų yra žmonės, per jaunuolių riaušes pradėję plėšti parduotuves.

Pirmadienį per susirėmimus su demonstrantais, kurie protestuoja dėl policijos nušauto paauglio žūties, buvo sužeista 12 policininkų, o dar mažiausiai 10 žmonių buvo nuvežti į ligonines dėl kvėpavimo sutrikimų, kuriuos sukėlė ašarinės dujos.

Šis smurto protrūkis, kilęs po to, kai vienas policininkas šeštadienį nušovė 15-metį Aleksį Grigoropulą, yra vienas didžiausių per kelis pastaruosius dešimtmečius.

Ugniagesiai į įvairias Graikijos sostinės vietas buvo iškviesti 190 kartų – jie gesino gaisrus 49-iuose biurų pastatuose, 47-iose parduotuvėse, 14-oje bankų ir trijose ministerijose, be to, užgesino 20 padegtų automobilių.

Po pirmadienio vakarą vykusio siautėjimo ir plėšikavimo, įtampa sumažėjo šalies šiaurėje esančiuose Salonikuose, Peloponeso pusiasalyje esančiuose Patruose, centrinėje šalies dalyje esančioje Larisoje, Chanijoje Kretoje ir Janinoje Graikijos šiaurės vakaruose.

Laidos antradienį

Policininko nušautas graikų paauglys, dėl kurio žūties šalyje kilo precedento neturinčios demonstracijos ir smurto protrūkis, bus palaidotas antradienį, pranešė šaltinis policijoje.

15-metis Aleksis Grigoropulas, kurį vienas policijos pareigūnas nušovė šeštadienį, antradienį 13 val. Grinvičo (15 val. Lietuvos) laiku bus palaidotas municipalinėse Palio Faliro kapinėse pietiniame Atėnų priemiestyje.

Po jo žūties tris dienas Atėnuose, Salonikuose ir kituose didžiuosiuose Graikijos miestuose vyko demonstracijos ir riaušės, per kurias buvo išplėšta ir padegta dešimtys bankų ir parduotuvių, akmenimis ir Molotovo kokteiliais apmėtytos kelios policijos nuovados.

Graikijos premjeras Kostas Karamanlis žadėjo nuslopinti neramumus, o vyriausybė teisino saugumo pajėgų reakciją į tuos incidentus, tačiau kritikos audra dėl to, kad valdžia nesugeba sustabdyti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius