-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 19 /09:46

Griūtis Rusijos aukso kasykloje daugiau nei 100 metrų gylyje įkalino 13 žmonių

Pirmadienį Rusijos Amūro srityje įvesta regioninė nepaprastoji padėtis dėl uolienų griūties aukso kasyklos šachtoje. Teigiama, kad po griuvėsiais gali būti įkalinta mažiausiai 13 žmonių, skelbia Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Tass“.

„Tuo metu, kai įvyko uolienų griūtis, 13 žmonių buvo šachtoje maždaug 125 metrų gylyje. Tai rangovo darbuotojai. Su žmonėmis kol kas nepavyko susisiekti“, – teigė Amūro srities vadovybė.

Preliminariais duomenimis, nukentėjusieji yra pamaininiai darbininkai iš skirtingų regionų. Paskelbus apie incidentą išsiųsta gelbėtojų grupė suteikti jiems medicininę pagalbą per ventiliacijos sistemas.

„Turime kompetentingai ir profesionaliai organizuoti gelbėjimo operacijas. Žmonėms gelbėti sutelktos visos regiono pajėgos ir priemonės“, – sakė vietos gubernatorius.

Teigiama, kad antradienio rytą į įvykio vietą atvyko 25 Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos kalnakasybos gelbėjimo būrio darbuotojai, o ugniagesių ir gelbėtojų komanda tęsia darbą.

Į Amūro sritį iš Chabarovsko krašto taip pat buvo išsiųstas sraigtasparnis Mi-8 su 13 gelbėtojų iš Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos ir Primorsko krašto agentūros.

Pasirodė pranešimų, kad šachtoje prasiveržė vanduo, bet reali situacija kol kas nėra žinoma.

„Tass“ skelbia, kad „Pokrovsky rudnik“ bendrovės atstovai nepatvirtino informacijos apie griūtį kasykloje.

„Informacijos apie sprogimą šachtoje „Pioner“ nepatvirtiname“, – sakė spaudos tarnyba, komentuodama vietos žiniasklaidos informaciją.

Griūtis įvyko pirmadienį kasykloje, kurioje išgaunamas auksas. Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos spaudos tarnyba pranešė, kad po griuvėsiais, preliminariais duomenimis, yra iki 13 žmonių. Prokuratūros duomenimis, po griuvėsiais gali būti iki 15 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius