-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grožis svarbiau už protą

Italijos premjeras Silvio Berlusconi nutarė pasiųsti į Europos Parlamentą (EP) keturias gražuoles. Politikos išmanymu jos pasigirti negali, užtat turi manekenių išvaizdą.
S.Berlusconi
S.Berlusconi / „Scanpix“ nuotr.

Šios keturios moterys taps naujai įkurtos S.Berlusconi partijos „Laisvės tauta“ kandidatėmis birželį vyksiančiuose EP rinkimuose. Partija garsėja tuo, kad joje yra ne tik patyrusių politikų ir ekonomistų, bet netrūksta ir aktorių, manekenių bei televizijos pramoginių laidų dalyvių, beje visi jie moteriškos lyties. Paaiškėjus, ką Italijos premjeras norėtų matyti EP, britų dienraštis „The Times“ parašė, kad šį kartą šis ekscentriškas politikas ir moteriško grožio vertintojas pranoko pats save.

Gražuolės tampa politikėmis

Italijoje jau seniai niekas nesistebi, kad S.Berlusconi skiria savo vyriausybės ministrėmis gražias moteris iš pramogų verslo. Parinktos kandidatės į EP - taip pat iš šios srities. Tai realybės šou „Didysis brolis“ žvaigždė Angela Sozio (ją paparacai sugebėjo nufotografuoti sėdinčią ant S.Berlusconi kelių jo viloje Sardinijoje), konkurso „Mis Italija 2000“ finalininkė ir šokėja Barbara Mattera bei dvi aktorės, vaidinančios serialuose, - Eleonora Gaggioli ir Camilla Ferranti. Visos šios gražuolės dalyvauja televizijos koncerno „Mediaset“, kurį įkūrė S.Berlusconi, pramoginėse laidose.

„Man reikia naujų jaunų veidų Italijos ir savo partijos įvaizdžiui pagerinti“, - taip paaiškino premjeras pasirinkimą. O kad jo kandidatės nesijaustų esančios visiškos neišmanėlės, Italijos vidaus reikalų ministras Franco Frattini, europarlamentaras Mario Mauro ir viešojo administravimo ministras Renato Brunette jas supažindina su Europos integracijos istorija ir europinių institucijų veikla bei svarbiausiais Italijos vyriausybės uždaviniais Europos Sąjungoje. Gražuolėms taip pat teks išsiaiškinti, ką veikia tokios organizacijos kaip Tarptautinis valiutos fondas ir NATO.

Kitų partijos narių taip pat negąsdina pretendenčių nekompetentingumas. Partijos spaudos atstovas Daniele Capezzone pareiškė, kad tai tik neigiamas žiniasklaidos, kuri niekaip negali suprasti naujoviškų politinių spendimų, požiūris. Naujausios apklausos duomenimis, S.Berlusconi partija EP gali tikėtis 35-36 vietų, t. y. pusės skirtų Italijos atstovams.

Neigiamas S.Berlusconi žmonos požiūris

Jau anksčiau S.Berlusconi paskyrė lygių galimybių ministre Marą Carfagną, kuri anksčiau pusnuogė pozavo vyrams skirtiems žurnalams. Tiesa, ši gražuolė yra baigusi teisę. Kai 2007 metais, teikdamas premiją, S.Berlusconi pasakė šiai damai: „Jei būčiau viengungis, tuojau pat jus vesčiau“, jo žmona Veronica Lario pasiekė, kad jis jos viešai atsiprašytų. Po to visus praėjusius metus visa Berlusconi šeima pabrėžtinai demonstravo gerus tarpusavio santykius.

Tačiau pretendenčių į europarlamentarus parinkimas vėl įskaudino premjero žmoną. Sutikusi raštu atsakyti į naujienų agentūros ANSA klausimus, V.Lario pareiškė, kad tai - „begėdystės viršūnė, prieš moteris nukreipta iniciatyva“, ir atsiribojo nuo tokio kandidačių parinkimo. „Noriu, kad būtų aišku, jog šioje situacijoje aš ir mano vaikai esame aukos, o ne bendrininkai. Mes esame priversti su tuo taikstytis ir kentėti. Ir tai ne tik asmeninė žaizda. Tai nemokančios santūriai elgtis valdžios akiplėšiškumas“, - teigė ji.

S.Berlusconi žmona pripažįsta, kad dabar moterys visame pasaulyje yra daug laisvesnės ir gali sėkmingai daryti karjerą verslo bei politikos srityse. Bet tai, kaip Italijos valdžia panaudoja moters grožį, įžeidžia žmonių tikėjimą valdžia. „Kai kas net mano, kad tai daroma imperatoriui palinksminti“, - atsakydama į klausimus parašė V.Lario ir pridūrė, kad tokių „žvaigždučių“ paskyrimai - skaudus smūgis visoms moterims, ginančioms moterų teises.

Kai Italijoje šį interviu išspausdino visi svarbiausi šalies laikraščiai pirmame puslapyje, S.Berlusconi buvo Varšuvoje. Atsakydamas į žurnalistų klausimus jis bandė glaistyti skandalą aiškindamas, kad jo parinktos kandidatės dabar intensyviai mokosi. „Kodėl pretendentę reikia išbraukti iš sąrašo, jei ji yra baigusi dvi aukštąsias mokyklas, laisvai kalba dviem arba trim užsienio kalbomis ir turi politinės patirties? Tik todėl, kad ji anksčiau dirbo televizijoje arba vertėsi žurnalistika?“ - retoriškai klausė Italijos premjeras.

S.Berlusconi žmoną įžeidė ne tik gražuolių parinkimas kandidatėmis į EP, bet ir tai, kad jis buvo nuvykęs į Neapolį švęsti vienos iš šio miesto kilusios gražuolės 18-ojo gimtadienio. Paklausta, ką apie tokį vyro poelgį mano, V.Lario atsakė: „Man tai staigmena dar ir todėl, kad jis nedalyvavo nė vieno savo vaiko 18-ojo gimtadienio šventėje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius