-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grupės „Bi-2“ nariai Tailande laikomi kepinančiame karštyje kameroje po atviru dangumi

Roko grupės „Bi-2“ nariai vis dar yra sulaikyti Tailande ir laikomi dideliame karštyje kameroje po atviru dangumi. Taip pasakojo kanalo „Dožd“ žurnalistas ir laidų vedėjas Michailas Kozyriovas.
Grupė „Bi-2“
Grupė „Bi-2“ / Organizatorių nuotr.

Pasak jo, grupės nariai laikomi kameroje po atviru dangumi, iš jų atimtos ryšio priemonės, jiems nepateikti teismo dokumentų vertimai.

Be to, į muzikantų kamerą periodiškai „sodinami“ rusakalbiai „derybininkai“, kurie daro psichologinį spaudimą grupės nariams, gąsdindami juos bylos pasekmėmis ir užsimindami apie kyšius.

„Sąlygos, kuriomis jie laikomi, yra siaubingos. Dabar jie yra atviroje kameroje – tai narvas po pragariška saule, ten 35-40 laipsnių karštis. Kai paskutinį kartą koncerto organizatoriui buvo leista pamatyti vaikinus, jis pamatė krūvą nuogų kūnų su apatiniais drabužiais, nes visi drabužiai permirkę, o pavėsio nėra“, – pasakojo pašnekovas.

Situaciją su grupe „Bi-2“ tiesiogiai kontroliuoja Rusijos valdžia, tai yra parodomasis susidorojimas su karui nepritariančiais muzikantais, sakė žurnalistas.

Dabar daugybė žmonių, kurie padeda grupei, diplomatiniais kanalais ir Vakarų žiniasklaidoje bando atkreipti dėmesį į atlikėjų padėtį.

Sausio 25 d. grupės „Bi-2“ muzikantai buvo sulaikyti iškart po koncerto Pukete. Kitą dieną teismas jiems skyrė baudas iki šimto dolerių, kurias jie sumokėjo vietoje.

Tada juos sulaikė migracijos policija. Muzikantai buvo nugabenti į Bankoką, kur sprendžiamas jų buvimo Tailande klausimas. Grupei gresia deportacija. Šiuo metu aiškinamasi, ar jie būtų deportuojami į Rusiją, ar liepta savarankiškai išvykti. Grupės lyderiai turi Izraelio ir Australijos pasus.

Sulaikyti, nes koncertavo neturėdami darbo leidimų

Tailande buvo sulaikyti roko grupės „Bi-2“ nariai, kurie rengė koncertus neturėdami darbo leidimų, pranešė žiniasklaida, remdamasi turizmo policija.

Portalas „The Insider“ tvirtina, kad šaltinis, artimas Rusijos užsienio reikalų ministerijai, teigė, kad rusų atlikėjų koncertai Tailande atšaukiami Rusijos generalinio konsulo Pukete Vladimiro Sosnovo prašymu.

„Kiek žinau, tai yra asmeninė Sosnovo iniciatyva, tačiau to galėjo paprašyti ir pats Lavrovas, kuriam Tailandas yra viena iš likusiųjų šalių, kur jis yra gerai sutinkamas“, – sakė šaltinis.

Anksčiau grupės „Bi-2“ lyderis Igoris Bortnikas, žinomas pseudonimu Liova, „Instagram“ parašė, kad negrįš į Rusiją. Po vienu iš įrašų instagrame, kuriame buvo kalbama apie Pergalės dienos minėjimą, Liova rašė, kad „Putino Rusija kelia tik pasibjaurėjimą“, „Putinas ir visi jo psichiškai atsilikę padugnės sunaikino šalį“ ir kad jis neketina grįžti į Rusiją.

2023 m. gegužę Rusijos teisingumo ministerija pripažino I.Bortniką „užsienio agentu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius