Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 04 /20:25

Grupinio išprievartavimo Delio autobuse aukos draugas prabilo apie nusikaltimą

Delio autobuse žiauriai išprievartautos ir po to mirusios 23 metų moters širdies draugas penktadienį pirmą kartą viešai prabilo apie šį žvėrišką nusikaltimą, sukėlusį protestus visoje Indijoje, ir savo skausmą, kad neišgelbėjo jos.
Protestas Indijoje
Protestas Indijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

28-erių vyriškis, kuriam per minėtą incidentą buvo sulaužyta koja, patirti kiti sužeidimai, yra smarkiai traumuotas psichologiškai; jis gyvena savo tėvų namuose, šiaurinės Indijos kaime, atitrūkęs nuo darbo vienoje kompiuterijos firmoje Delyje.

„Ką galiu pasakyti? Žiaurumas, kurį mačiau, neturėtų pasikartoti. Su tais vyrais mėginau muštis, o vėliau vėl ir vėl jų maldavau ją palikti“, – naujienų agentūrai AFP sakė jis telefonu iš Gorachpuro miesto Indijos šiaurinėje Utar Pradešo valstijoje.

Gruodžio 16 dieną porelė, vakare pažiūrėję kiną, namo grįžti nusprendė privačiu autobuso, kai keli rikšos atsisakė juos vežti į aukos namus Delio priemiestyje.

Įlipusį į autobusą jaunuolį sumušė, o jo draugę 23 metų medicinos studentę išžagino šeši girti vyrai, tarp kurių buvo ir vairuotojas.

Negana to, ji buvo kankinama metaliniu strypu, dėl ko prasidėjo vidinis kraujavimas, o vėliau mergina mirė ligoninėje praėjusį savaitgalį.

Indijos įstatymų leidėjai, žmogaus teisių organizacijos ir eiliniai piliečiai liejo įtūžį dėl šalyje paplitusių nusikaltimų prieš moteris ir reikalavo, kad policija geriau saugotų žmones, kad keistųsi socialinis požiūris į moteris.

Ši pykčio banga buvo neįprasta šalyje, kurioje išpuoliai prieš moteris dažnai ignoruojami, o kaltininkai retai kada baudžiami.

Opozicijos įstatymų leidėjai trečiadienį protestavo prie parlamento pastato ir reikalavo žagintojams mirties bausmės.

Aukos draugas pasakojo, kaip praeiviai nesiryžo jiems padėti, kai jiedu abu buvo išmesti iš autobuso po beveik valandą trukusių kankinimų.

Jis taip pat piktinosi policija, kuri nebuvo jautri nei jo, nei jo draugės psichologinei būsenai, bei reiškė nepasitenkinimą dėl teikiamos pagalbos ligoninėje, į kurią ji buvo nuvežta.

„Praeivis aptiko mus (po užpuolimo), bet net nepadavė mano draugei savo švarko. Mes laukėme, kol atvyko policija ir išgelbėjo mus“, – sakė agentūrai AFP nukentėjusysis.

Šešiems įtariamiesiems, suimtiems Indijoje dėl merginos išžaginimo, ketvirtadienį buvo pateikti kaltinimai ir dėl žmogžudystės, kai jų auka šeštadienį mirė nuo per išpuolį patirtų traumų.

„Aš labai abejodamas lipau į autobusą, bet mano draugė vėlavo grįžti namo, tad mes įlipome. Padariau didžiausią klaidą, paskui viskas tapo nebevaldoma“, – kalbėjo jaunuolis.

Anot jo, autobuso vairuotojas ėmė laidyti nepadorias replikas, jo bendrai ėmė „tyčiotis“ iš poros.

Jaunuolis sakė prašęs vairuotojo sustabdyti autobusą, bet jo bendrai užrakino abi duris.

„Tada jie smogė man nedidele lazda, o mano draugę nutempė prie vairuotojo kabinos, – pasakojo jis. – Vairuotojas ir kiti vyrai žagino mano draugę ir daužė ją visokiais būdais per lytinius organus“.

„Negaliu pasakyti, ką aš jaučiu, prisimindamas tai. Aš drebu iš skausmo“, – sakė jis telefonu agentūrai AFP.

Pasak jo, atvykę jų gelbėti policininkai paėmė jo merginą į vyriausybės prižiūrimą ligoninę, bet nekreipė dėmesio į jo sužeidimus ir psichologinę traumą.

„Policija elgėsi su manimi kaip su daiktu... Jie bandė išsiaiškinti viską net neleisdami man suteikti pagalbos. Niekas nekreipė dėmesio į mano traumą“, – skundėsi jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius