Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzija tikisi tapti NATO nare, nepaisant Abchazijos ir Pietų Osetijos problemos

Gruzijos vicepremjeras, ministras eurointegracijos klausimams Georgijus Baramidzė įsitikinęs, kad Gruzija įsijungs į NATO net ir esant vienašališkai nuo jos atsiskyrusių Abchazijos ir Pietų Osetijos problemai.
Tbilisis
Tbilisis / B.Tilmantaitės nuotr.

„Esu visiškai įsitikinęs dėl to Gruzijos narystės NATO. Kaip ir dėl to, jog NATO Čikagos susitikime Aljansas dar kartą patvirtins savo Bukarešto susitikimo sprendimą, kad Gruzija bus organizacijos narė“, – sakė vicepremjeras interviu leidiniui „Zerkolo nedeli. Ukraina“, paskelbtame naujausiame laikraščio numeryje.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad po parlamento ir prezidento rinkimų Gruzijoje „praktiškai bus išvalytas kelias į NATO“.

„Laiką, likusį iki rinkimų, mes panaudosime įrodyti, kad Tbilisis pasirengęs išspręsti visus mūsų nesutarimus su Maskva, remiantis savitarpišku vienas kito suvereniteto ir teritorijos vientisumo gerbimu. Ir jeigu Rusija nesutiks su tuo, tai skeptikai, prieštaraujantys dėl šio konflikto Gruzijos įstojimui į Aljansą, nebeturės argumentų prieš tai“, – pabrėžė G.Baramidzė.

Pasak jo, tada „NATO turės pripažinti, kad duoda Rusijai įrankį, garantuojantį veto teisę kitų šalių įstojimui į organizaciją“.

Atsakydamas į klausimą, ar neišprovokuos tolesnis Gruzijos suartėjimas su NATO naujo konflikto su Rusija, ministras pirmininkas atsakė: „Kaip tik priešingai. Bukarešto susitikimas parodė: jeigu NATO ketina priimti Gruziją, tai kuo anksčiau tai įvyks, tuo bus geriau“.

G.Baramidzė taip pat mano, kad „jeigu Gruzija nebūtų Rusijos kaimynė, mes jau seniai būtume NATO nariai“.

„Iš susitikimo Čikagoje mes laukiame aiškumo, kaip Aljansas ketina įgyvendinti savo sprendimą. Mums ir taip viskas suprantama: mes turime tęsti savo reformas, kurias mes vykdome ne dėl NATO, o dėl savęs“, – sakė Gruzijos vicepremjeras.

Anksčiau G.Baramidzė pareiškė, kad Gruzijos narystė NATO padės sureguliuoti santykius su Rusija: „Kai Gruzija taps NATO nare, atsiras naujų santykių su Rusija sureguliavimo galimybių ir naujų perspektyvų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius