Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzijoje atsistatydino ministras pirmininkas Mgaloblišvilis

Gruzijos ministras pirmininkas Grigolas Mgaloblišvilis penktadienį per televiziją paskelbė atsistatydinąs dėl sveikatos priežasčių.
Grigolas Mgaloblišvilis.
Grigolas Mgaloblišvilis. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Aš įteikiau (prezidentui) atsistatydinimo prašymą dėl sveikatos“, – sakė jis per spaudos konferenciją.

Jis paaiškino, kad jam reikia atlikti dviejų mėnesių gydymo kursą, todėl jis atsistatydinąs.

G.Mgaloblišvilis dar sakė rekomendavęs prezidentui Michailui Saakašviliui premjeru paskirti dabartinį vicepremjerą, finansų ministrą Niką Gilaurį.

Praėjusią savaitę tiesioginiame eteryje Gruzijos prezidentas pareiškė neketinąs keisti premjero. Tuo tarpu opozicijos atstovai ir nepriklausomi ekspertai dar prieš pastarąją prezidento kalbą tvirtino, jog M.Saakašvilis būtinai keis premjerą po skandalo, buvusio gruodžio pabaigoje, kai po žodinio kivirčo, matant liudininkams, prezidentas smogė premjerui į veidą.

Pasak Gruzijos žiniasklaidos, M.Saakašvilis metė į G.Mgaloblišvilį televizoriaus pultelį, o po to smogė jam į veidą. Esą po šio incidento premjeras parašė atsistatydinimo prašymą, taip pat oficialaus šio informacijos paneigimo nebuvo.

G.Mgaloblišvilis jau anksčiau gydėsi inkstų ligą Vokietijoje bei Tbilisyje. Dabar Gruzijos gydytojai patarė vėl vykti į Vokietiją išsitirti.

2008 metų lapkričio 1 dieną Gruzijos parlamentas patvirtino naująją vyriausybę, kuriai ėmėsi vadovauti ministras pirmininkas G.Mgaloblišvilis.

Šį penktadienį premjeras pareiškė buvęs pasiryžęs dirbti po 24 val. per parą ir to paties reikalauti iš ministrų. G.Mgaloblišvilis apgailestavo, jog tokios galimybės jis nebeturi dėl ligos, kuri sutapo su svarbiu jo gyvenime etapu – „kai prezidentas ir šalies parlamentas parodė didžiulį pasitikėjimą – vadovauti Gruzijos vyriausybei“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius