Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzijoje inauguruotas naujasis prezidentas Georgijus Margvelašvilis

Gruzijoje sekmadienį buvo inauguruotas naujasis prezidentas Georgijus Margvelašvilis, kuris pakeitė dešimtmetį šiai buvusiai sovietinei respublikai vadovavusį charizmatišką reformuotoją Michailą Saakašvilį.
Gruzijos Prezidento Georgijaus Margvelašvilio inauguracija
Gruzijos Prezidento Georgijaus Margvelašvilio inauguracija / president.lt nuotr.

G.Margvelašvilis, M.Saakašvilio nesutaikomo priešininko, premjero milijardieriaus Bidzinos Ivanišvilio artimas sąjungininkas, pergalę praėjusio mėnesio rinkimuose pasiekė gavęs maždaug 62 proc. balsų.

„Šiandien nugalėtojas — tai mūsų liaudies valia“, – sakė G.Margvelašvilis per kuklią ceremoniją buvusių parlamento rūmų kieme Tbilisio centre.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė naujai išrinkto Gruzijos prezidento Georgijaus Margvelašvilio inauguracijoje atstovavo visai Europos Sąjungai.

Papildyta. Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė naujai išrinkto Gruzijos prezidento Georgijaus Margvelašvilio inauguracijoje atstovavo visai Europos Sąjungai.

Po iškilmingos ceremonijos Gruzijos Parlamento aikštėje, įvyko Lietuvos ir Gruzijos prezidentų susitikimas. Tai pirmasis oficialus Gruzijos vadovo dvišalis susitikimas su kitos šalies prezidentu.

Tibilisyje prezidentė taip pat susitiko su Gruzijos ministru pirmininku Bidzina Ivanišviliu.

Susitikimuose aptartas Lietuvos ir Gruzijos bendradarbiavimas, šios šalies vykdomas reformos ir eurointegracinė pažanga. Viena svarbiausių temų buvo artėjantis Vilniaus viršūnių susitikimas, kuriame siekiama parafuoti ES asociacijos sutartį.

„Gruzija yra svarbi Lietuvos ir Europos Sąjungos partnerė. Strateginis Gruzijos apsisprendimas savo ateitį susieti su ES turės lemiamą įtaką šaliai ir jos žmonėms. Karą, provokacijas ir spaudimą patyrę gruzinai gerai supranta, kad savo saugumą ir gerovę užtikrins pasirinkę laisva valia, demokratija ir bendromis europietiškomis vertybėmis pagrįstą kelią", – sakė prezidentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius