Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzijos kalėjime protestuodami patys save subadė 17 kalinių

Gruzijoje pirmadienį į ligoninę buvo paguldyta mažiausiai 17 galūnes susibadžiusių kalinių, šalies įkalinimo įstaigose kilus protestams prieš tariamai netinkamą elgesį su kaliniais, pranešė valdžios pareigūnai.

Vakarų Gruzijoje esančių Gegučio pataisos namų kaliniai gydomi „dėl daugybinių durtinių žaizdų, kurias jie sau pasidarė patys viršutinėse ir apatinėse galūnėse“, pranešė Pataisų ministerija, šimtams nuteistųjų tęsiant bado streiką.

„Susižeidusiems kaliniams buvo suteikta medicinos pagalba ir jie buvo sugrąžinti į kalėjimą normalios būklės. Kalėjimo administracija prieš juos panaudojo jėgą ir dabar visiškai kontroliuoja padėtį“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Susižeidusiems kaliniams buvo suteikta medicinos pagalba ir jie buvo sugrąžinti į kalėjimą normalios būklės.

Maždaug 800 šios įkalinimo įstaigos kalinių praėjusį penktadienį paskelbė bado streiką, protestuodami prieš įtariamą kalėjimo sargų piktnaudžiavimą ir reikalaudami tinkamų medicininių paslaugų, pranešė Gruzijos žmogaus teisių kontrolierius Uča Nanuašvilis žurnalistams.

Nuteistųjų artimieji ištisą parą budi prie Gegučio kalėjimo ir sako, kad vadovybė slepia tikrąjį šio incidento mastą, pranešė Gruzijos televizija „Imedi TV“.

Pataisų ir teisinės pagalbos ministras Sozaras Subaris neigia kaltinimus dėl netinkamo elgesio su kaliniais ir sako, kad šį bado streiką organizavo mafijos vadeivos.

„Protestą surengė nusikalstamo pasaulio vadeivos, kurie neteko privilegijų kalėjimuose ir dabar privalo laikytis nustatytų taisyklių“, – S.Subaris sakė interviu televizijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius