Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzijos lėktuvas pirmą kartą po karo dėl Pietų Osetijos tiesioginiu reisu išskrido į Maskvą

Gruzijos oro bendrovės lėktuvas penktadienį išskrido iš Tbilisio į Maskvą, atnaujindamas beveik prieš pusę metų po karo dėl Pietų Osetijos nutrauktą oro susisiekimą tarp Gruzijos ir Rusijos.
Gruzijos lėktuvas Domodedovo oro uoste
Gruzijos lėktuvas Domodedovo oro uoste / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė žurnalistams Tbilisio tarptautiniame oro uoste „Georgian Airlines“ prezidentas Tamazas Gojašvilis, laineris „Boeig –737–500“ 8 val. 38 min. Grinvičo (10 val. 38 min. Lietuvos) laiku pakilo iš Gruzijos sostinės ir po maždaug dviejų valandų nutūps Maskvos Domodedovo oro uoste.

„Tai pirmasis iš trijų užsakomųjų reisų maršrutu Tbilisis–Maskva–Tbilisis, dėl kurių buvo susitarta Naujųjų metų išvakarėse su Rusija“, – pažymėjo T.Gojašvilis.

Pasak jo, „kaip ir į pirmąjį reisą, taip ir į abu vėlesnius buvo parduoti visi bilietai“.
Oro bendrovė tikisi, kad bus gautas Rusijos leidimas atlikti dar tris užsakomuosius reisus į Maskvą sausio 16, 20 ir 24 dienomis.

„Norėtųsi tikėtis, kad artimiausiu laiku atsinaujins ir reguliarūs oro reisai tarp Gruzijos ir Rusijos“, – pridūrė „Georgian Airlines“ vadovas.

Rusijos transporto ministerija ir Rusijos federalinė oro transporto agentūra „Rosaviacija“ leido Gruzijos oro bendrovei „Georgian Airlines“ atlikti užsakomuosius skrydžius sausio 8, 9 ir 10 dienomis maršrutu Tbilisis–Maskva–Tbilisis, taip pat sausio 9 ir 10 dienomis maršrutu Tbilisis–Sankt Peterburgas–Tbilisis.Norėtųsi tikėtis, kad artimiausiu laiku atsinaujins ir reguliarūs oro reisai tarp Gruzijos ir Rusijos.

Kaip sakė T.Gojašvilis, užsakomieji reisai į Sankt Peterburgą „neįvyks, nes nėra paklausos“.
Oro susisiekimas tarp abiejų šalių buvo nutrauktas 2008 metų rugpjūtyje, kai prasidėjo penkias dienas trukęs Gruzijos ir Rusijos karas dėl separatistinės Pietų Osetijos respublikos.

Gruzija ir Rusija jau susitarė atidaryti svarbią Aukštutinio Larso sausumos sienos perėją, o Rusijos Ortodoksų Bažnyčios arkivyskupas Ilarionas pareiškė, kad šios bendruomenės vadovas Kirilas atvyks į Gruziją stiprinti dvišalių santykių. Tiksli šio vizito data nebuvo nurodyta.

Tačiau nesama jokių ženklų, kad Tbilisis ir Maskva planuoja atnaujinti diplomatinius santykius, kuriuos Gruzija nutraukė 2008 metų rugpjūtį dėl Kremliaus sprendimo pripažinti separatistinės Pietų Osetijos ir Abchazijos nepriklausomybę.

„Puiku, kad skrydžiai atnaujinti, nes Rusijoje turime daug draugų ir artimųjų, su kuriais galėdavome susitikti tik skrisdami per kitas šalis, – sakė gruzinė keleivė Nana Samadalašvili. – Mes nenorime žaisti politikos, nenorime viso to išgyventi“.

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas praeitą mėnesį pareiškė nematantis kliūčių atnaujinti skrydžius, įvesti bevizio režimą Gruzijos piliečiams ir atšaukti draudimą importuoti gruziniškus vynus.

Tačiau Maskva atmetė galimybę surengti derybas su Gruzijos prezidentu Michailu Saakašviliu. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius