-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzijos opozicija kviečia Michailą Saakašvilį pradėti dialogą

Gruzijos opozicijos lyderis Bidzina Ivanišvilis trečiadienį pareiškė, kad yra pasiruošęs pradėti dialogą su prezidentu Michailu Saakašviliu, atsisakydamas savo ankstesnio raginimo rinkimus pralaimėjusiam savo varžovui atsisakyti prezidento posto.
Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis
Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

B.Ivanišvilis sakė antradienį pasiūlęs M.Saakašviliui atsistatydinti po jo partijos pralaimėjimo pirmadienio rinkimuose, nes „atsistatydinimas prezidentui būtų buvusi geriausia išeitis iš esamos padėties“.

Tačiau „Gruzijos svajonės“ koalicijos lyderis patikino, kad jokių „politinių ultimatumų“ jis neskelbia.

„Kalbant apie vakar spaudos konferencijoje mano išsakytą nuomonę dėl prezidento atsistatydinimo, tai nėra mano arba koalicijos politinis reikalavimas“, – sakoma B.Ivanišvilis pareiškime.

„Mes esame pasiruošę konstruktyviems santykiams su dabartinės valdžios atstovais, įskaitant dabartinį prezidentą“, – nurodo jis.

M.Saakašvilio Vieningojo nacionalinio judėjimo partija anksčiau perspėjo, kad spaudimas atsistatydinti gali sukelti „krizę ir konfrontaciją“.

„Šiandieninės kalbos apie pirmalaikius prezidento rinkimus rodo nepagarbą Gruzijos liaudžiai, (jomis) pažeidžiama konstitucija“, – per spaudos konferenciją sakė darbą baigiantis parlamento pirmininkas, prezidento Vieningojo nacionalinio judėjimo narys Davidas Bakradzė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius