Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gruzijos teismas už akių nuteisė šalies opozicijos lyderės Nino Burdžanadzės vyrą

Gruzijos sostinės teismas penktadienį už akių nuteisė šalies opozicijos lyderės Nino Burdžanadzės vyrą Badrį Bicadzę, kuris buvo apkaltintas policijos užpuolimu per anksčiau šiais metais įvykusią antivyriausybinę protesto akciją.
Nino Burdžanadzė
Nino Burdžanadzė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tbilisio miesto teismas nuteisė B.Bicadzę penkerių su puse metų laisvės atėmimo bausme už sukarintos organizacijos įkūrimą ir atakos prieš policiją organizavimą per gegužę vykusią opozicinio judėjimo „Liaudies susirinkimas“ demonstraciją, kurios dalyviai reikalavo prezidento Michailo Saakašvilio atsistatydinimo.

„Išnagrinėjęs parodymus, teismas nustatė, kad Badris Bicadzė yra kaltas dėl jam inkriminuojamų kaltinimų ir nuteisė jį penkerių su puse metų laisvės atėmimo bausme“, – sakoma teismo pranešime.

Apie B.Bicadzės buvimo vietą nėra žinių nuo birželio mėnesio.

Gruzijos vidaus reikalų ministerija analitinio departamento vadovas Šota Utiašvilis gegužės mėnesį sakė, kad B.Bicadzė siūlė apginkluoti vadinamąjį „Davusiųjų priesaiką“ būrį svaidyklėmis su metaliniais rutuliukais, kuriais būtų galima sunkiai sužeisti ir galbūt net nužudyti. Pasak jo, taip pat buvo svarstoma prieš policijos automobilius panaudoti „Molotovo kokteilius“.

Riaušių policija ir specialiosios paskirties būriai išvaikė gegužės 26 dienos protesto demonstraciją po to, kai N.Burdžanadzė ir jos šalininkai mėgino sutrikdyti kasmetinį Nepriklausomybės dienos paradą.

Išvaikant mitingą buvo naudojamos vandens patrankos, guminės kulkos, buvo paleistos dujos.

Per šiuos neramumus du žmonės – policininkas ir buvęs policijos pareigūnas – žuvo, kai juos parbloškė vienas opozicijos lyderių automobilių.

Gruzijos VRM duomenimis, juos parbloškė vienas iš penkių automobilių iš eskorto, skubiai vežusio iš įvykių vietos vieną protestų organizatorių ir opozicijos lyderę N.Burdžanadzę drauge su vyru ir asmens apsaugos darbuotojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius