Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gvantanamo kalinys grįžo namo (atnaujinta 19.12 val.)

Didžiosios Britanijos gyventojas, daugiau nei ketverius metus kalintas Gvantanamo įlankos kalėjime, grįžo namo, praneša BBC.
Binyamas Mohamedas
Binyamas Mohamedas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Etiopijoje gimęs 30-metis Binyamas Mohamedas, Gvantaname įkalintas įtarus teroristine veikla, tvirtina visus tuos metus buvęs kankinamas. Pasak jo, baisiausias sulaikymo momentas buvo tada, kai  suprato, kad jo kankintojai informaciją gavo iš Didžiosios Britanijos žvalgybos agentų.

Pasak Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretoriaus Davido Milibando, B.Mohamedo paleidimas iš kalėjimo yra pirmasis žingsnis uždarant Gvantanamo įlankos kalėjimą. B.Mohamedas Londoną pasiekti turėtų pirmadienį. Jį lydi policijos pareigūnai ir gydytojas.

Buvusio Gvantanamo kalinio išplatintame pranešime taip pat rašoma: „Turiu pasakyti, daugiau liūdėdamas nei pykdamas, kad daugelis prisidėjo prie viso siaubo, kurį patyriau per pastaruosius septynerius metus. Man pats baisiausias momentas buvo, kai dar būdamas Maroke supratau, kad mane kankinantys žmonės klausimus ir kitą informaciją gavo iš britų žvalgybos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius