Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gydytojas: D.Trumpas sveikas, jam nenustatyta jokių protinių sutrikimų

JAV prezidento Donaldo Trumpo sveikata pakankamai gera, kad jis galėtų dirbti visą kadenciją, ir jam nenustatyta „jokių protinių sutrikimų“, sakoma antradienį paskelbtose šio valstybės vadovo pirmo oficialaus sveikatos patikrinimo išsamiose išvadose.
Donaldas Trumpas ir Ronny Jacksonas
Donaldas Trumpas ir Ronny Jacksonas / „Scanpix“/AP nuotr.

D.Trumpo kritikai atvirai kėlė klausimą dėl jo psichikos būklės. Be to, anksčiau šį mėnesį išleistoje skandalingoje knygoje apie jo prezidentavimą teigiama, kad D.Trumpo padėjėjai reiškė abejonių dėl jo tinkamumo dirbti šiame poste.

„Visi duomenys rodo, kad prezidentas yra sveikas ir kad toks liks visą prezidentavimo laikotarpį“, – per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose sakė gydytojas Ronny Jacksonas. Jis po praeitą savaitę atlikto patikrinimo nurodė, kad 71 metų D. Trumpo sveikatos būklė yra „puiki“.

„Jo genai neįtikėtini – ir tokį jį sukūrė Dievas“, – pridūrė ekspertas.

R.Jacksonas sakė, kad D.Trumpas asmeniškai paprašė atlikti jam protinių gebėjimų patikrinimą ir per jį pasirodė „geriau nei pakankamai“.

„Manau, jis sveikatos patikrinimą laikė galimybe išsklaidyti kai kuriuos gandus apie jo būklę, – aiškino R.Jacksonas. – Ir manau, kad jis nė truputėlio nesirūpino, kad turi kažką slėpti.“

Pasak gydytojo, prezidentas atliko Monrealio protinių gebėjimų vertinimo testą ir pelnė 30 balų iš 30 galimų.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Ronny Jacksonas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Ronny Jacksonas

R.Jacksonas pateikė pagrindinius prezidento sveikatos būklės parametrus: ūgis – 1,9 metro, svoris – 108 kg, pulsas ramybės būsenoje – 68, kraujospūdis – 122/74.

Užduotis – numesti svorio

Kad numestų svorio, D.Trumpas turės pakeisti savo valgiaraštį ir kasdien mankštintis.

„Manau, būtų protingas uždavinys apytikriai per metus numesti 10–15 svarų (4,5–6,8 kilogramo). Daug kalbėjomės apie dietą ir mankštą. Jis entuziastingiau nusiteikęs dėl dietos negu mankštos, bet darysim ir viena, ir kita“, – sakė R.Jacksonas.

M.Wolffas: „Jie visi sako, kad jis – kaip vaikas. Ir jie turi galvoje, kad jis jaučia poreikį nedelsiant būti patenkintas. Jis – visų svarbiausias.“

„Viršuje yra sporto salė. Nustatysime jo rodiklius ir pažiūrėsim, kaip seksis“, – pridūrė gydytojas.

Fizinio krūvio sąlygomis prezidento pulso, kraujospūdžio ir širdies ritmo pokyčiai buvo normalūs, taip pat nerasta jokių motorinės funkcijos arba jutimų sutrikimų, R.Jacksonas sakė po patikrinimo, penktadienį surengto Walterio Reedo nacionaliniame karo medicinos centre netoli Vašingtono.

„Šiuo gyvenimo laikotarpiu jo širdis neįtikėtinai sveika, ir manau, kad tai didžia dalimi visą gyvenimą trukęs jo susilaikymas nuo tabako ir alkoholio“, – pabrėžė medikas.

Jau seniai sklandančius klausimus apie D.Trumpo tinkamumą eiti pareigas iš naujo pakurstė Michaelo Wolffo knyga, kurios autorius citavo Baltųjų rūmų darbuotojus, reiškusius susirūpinimą, kad prezidentas kartais kartoja tuos pačius žodžius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Michaelo Wolffo knyga „Ugnis ir įniršis: Trumpo Baltųjų rūmų viduje“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Michaelo Wolffo knyga „Ugnis ir įniršis: Trumpo Baltųjų rūmų viduje“

Duodamas interviu televizijos NBC laidai „Today“ M.Wolffas žengė dar toliau ir pareiškė, kad „100 proc. jį supančių žmonių“ abejoja D.Trumpo tinkamumu eiti pareigas.

„Jie visi sako, kad jis – kaip vaikas. Ir jie turi galvoje, kad jis jaučia poreikį nedelsiant būti patenkintas. Jis – visų svarbiausias“, – sakė M.Wolffas.

D.Trumpas savo ruožtu sakė, kad M.Wolffo knyga „kupina melo“, ir tikino esąs „labai stabilus genijus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius