Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gydytojo sprendimo kaina – mergaitės kojos

Kai sunerimusi dvejų metukų sergančios mergaitės iš Viltšyro Anglijoje motina paskambino gydytojui, kad šis atvyktų į namus, gydytojas to nepadarė. Šis jo sprendimas kainavo mergaitės galimybę kada nors vėl vaikščioti ar bėgioti, rašo „The Daily Mail“.
Gydytojas
Gydytojo sprendimas kainavo mergaitės galimybę vaikščioti. / Photos.com

Tik virusas?

Motina suprato, kad prieš keletą dienų susirgusiai mergaitei kažkas rimto, tačiau nežinojo kas, ir dėl to nesugebėjo įtikinti gydytojo, kad tai tiesa. Kai tik ji susirgo, penktadienį, mažylės Lydios tėvas policininkas nuvežė ją pas gydytoją, kuris nustatė, kad tai virusas, ir patikino, jog nėra dėl ko nerimauti.

Tačiau sekmadienį mažylė pradėjo jaustis blogiau. Tuo metu kitas gydytojas nustatė ausies infekciją. Jis išrašė antibiotikų, nors motina ir tikino, kad mergaitė nuolat vemia, todėl negalės jų išlaikyti skrandyje. Tuomet gydytojas „paguodė“, kad jie bent motinai padės pasijusti lengviau.

Jau pirmadienį Lydiai temperatūra stipriai pakilo ir ji ėmė kliedėti – mažylė manė, jog jos kūnu bėgioja vorai. Mergaitės motina Jodie sunerimo, nes prieš kurį laiką parsivežė iš ligoninės jaunėlę jos seserį, kuriai buvo įtariamas meningitas, tačiau diagnozė nepasitvirtino. Jodie baiminosi, kad ir vyresnėlė galėjo užsikrėsti.

„Ne mūsų politika“

Ji paskambino vietos gydytojui ir paprašė atvažiuoti apžiūrėti dukters, tačiau jai buvo atsakyta, jog tai „nėra jų politika“. Motina buvo šokiruota, nes mažylė jautėsi pernelyg prastai, kad ją būtų galima vežti pas gydytojus, ir tikėjosi, jog šis atvejis suminkštins medikų širdis.

Net išsireikalavusiai pakalbėti su gydytoju motinai nepavyko įtikinti, kaip ji pasakoja, arogantiško, gydytojo atvykti. „Aš jam papasakojau, kad neseniai mažylė sirgo kraujo užkrėtimu ir jai įtarė meningitą, dar pasakiau, kad Lydia vemia ir kliedi, tačiau jis buvo įsitikinęs, kad tai tėra virusas“, – pasakojo motina.

Skausmingi metai

Kai mergaitė jau negalėjo atsisėsti, tėvai dar kartą paskambino medikams ir užsirašė dėl vizito. Tėvui atvežus mažylę viena seselė ją skubiai nuvedė pas gydytojus. Išties mergaitė sirgo meningitu ir septikemija – kraujo užkrėtimu, kuri sunaukino minkštuosius kojų audinius.  Jas teko apmutuoti žemiau kelių praėjus penkioms savaitėms nuo ligos pradžios.

Kad ir kaip būtų keista, kraujo užkrėtimą sukėlusi bakterija buvo kitokia nei ta, kuri aptikta pas jos sesutę. Nuo tos dienos praėjo penkeri metai. Lydia iki šiol kasmet turi operuotis, nes jos kaulai vis dar auga, todėl juos nuolat tenka trumpinti norint išvengti skausmo ir infekcijų.

Nors šeima laimėjo bylą dėl kompensacijos ir teismas įrodė, kad jei gydytojas būtų atvykęs į namus ar apžiūrėjęs bent pusantros valandos anksčiau, mažoji pacientė iki šiol turėtų kojas, artimieji negali pamiršti tragedijos ir suvokia, kad mergaitė kasmet vis labiau suvokia nesanti tokia kaip bendraamžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius