Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gynybos ministras paaiškino, kodėl Ukrainai taip svarbu išlaikyti Bachmutą

Ukrainos gynybos ministras paaiškino, kodėl svarbu išlaikyti Bachmutą.
Nepaliaujamai atakuojamas Bachmutas
Nepaliaujamai atakuojamas Bachmutas / „Scanpix“/AP nuotr.

Rusijos kariuomenės puolimas Ukrainoje įsibėgėja, tačiau užpuolikai pamažu vis labiau išeikvoja savo pajėgumus. Viena iš priežasčių yra ta, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojai vis dar kontroliuoja Bachmutą, rašo UNIAN.

„Jų (rusų, – red.) nuostoliai milžiniški. Mūsų kariškių skaičiavimais, vien Bachmuto kryptimi rusai per dieną praranda vidutiniškai 500 karių, kurie sužeidžiami ar žūsta (mūšio lauke). O tai reiškia, kad jie ten greitai išnaudoja savo puolamuosius pajėgumus.

Todėl mūsų vadovybė priėmė esminį sprendimą: išlaikyti Bachmutą, nepaisant savo nuostolių. Nes jo gynyba eikvoja rusų pajėgumus ir suteikia mums stabilumo visoje fronto linijoje“, – sakė Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas interviu Lenkijos laikraščiui „Wyborcza“.

„Reuters“/„Scanpix“/Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas
„Reuters“/„Scanpix“/Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas

Pasak jo, „miestas ir šalia jo esančios kalvos yra patogi teritorija gynybai“, todėl miesto tvirtovės palikimas reikštų, kad Ukrainos kariuomenei tektų gintis kitoje vietoje, kur nėra patogios teritorijos.

O.Reznikovas atkreipė dėmesį, kad rusai, įskaitant ir „Wagner“, koncentruojasi siaurame fronto sektoriuje Donecko ir Luhansko srityse, o personalą naudoja „kaip patrankų mėsą“.

„Manau, kad puolimas (rusų – UNIAN) vyksta visu pajėgumu, tačiau jų planas buvo pralaužti frontą Bachmuto srityje ir pulti visomis aviacijos, artilerijos ir šarvuotosios technikos pajėgomis, kad užimtų visą Donecko ir Luhansko sritį. Jiems tai svarbu politiniu požiūriu. Jie norėjo parodyti, kad bent vienas iš invazijos pradžioje V.Putino paskelbtų tikslų buvo pasiektas. Tačiau to neįvyko, ir Bachmutas lieka mūsų tvirtove“, – aiškino Ukrainos gynybos departamento vadovas.

Primename, kad Karo tyrimų instituto analitikai pranešė, jog Rusijos kariai per savaitę užėmė apie 5 proc. miesto tvirtovės teritorijos, tad dabar užima apie 65 proc. miesto teritorijos.

Tuo pat metu prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad jei ginkluotosios pajėgos pralaimės Bachmute, tai Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas „parduos šią pergalę“ savo tėvynainiams – Iranui ir Kinijai.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas pareiškė, kad rusams iš dalies pavyko pasiekti sėkmės Bachmute, tačiau Ukrainos gynėjai drąsiai laiko miestą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius