-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyva iš sniego kalėjimo Italijoje ištrūkusi moteris – apie 58 valandas trukusius išmėginimus

Sniego griūtį Italijos kalnų viešbutyje išgyvenusi mergina papasakojo apie 58 siaubo kupinas valandas, kol įkalinti po sniegu žmonės laukė gelbėtojų. Kol kas yra išgelbėti 9 žmonės, patvirtinti 6 žuvusieji, dar 23 laikomi dingusiais.
Sniego lavina Italijoje
Sniego lavina Italijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Pareigūnų teigimu, apie 120 tūkst. tonų sverianti sniego lavina trečiadienį smogė „Rigopiano“ viešbučiui maždaug 100 km/val. greičiu. Sniegas visiškai palaidojo viešbutį. Blogos oro sąlygos labai apsunkino gelbėtojų darbą.

Kai viešbutį pasiekė sniego lavina, daug jo svečių buvo susirinkę prie registratūros pirmajame aukšte ir laukė evakuacijos, kuri buvo paskelbta po tą dieną įvykusių žemės drebėjimų.

22-ejų studentė Giorgia Galassi sėdėjo ant sofos kartu su savo sužadėtiniu, 25-erių Vincenzo Forti, kai užgriuvo sniegas. „Viskas sudrebėjo, aš negalėjau nieko suprasti“, – pasakojo ji Italijos leidiniui „Corriere della Sera“.

Kai galiausiai atsipeikėjo, moteris suvokė, kad viešbučio fojė yra virtęs kupolu su keturiais urvais. „Buvo aklinai tamsu. Iš lauko nebuvo girdėti jokio garso. Mūsų balsai labai aidėjo“, – prisiminė G.Galassi.

Tuomet ji išgirdo, kaip viena moteris šaukia savo sužadėtinį, iš skausmo dejavo vyras, kuriam buvo sužeista ranka. Kita moteris apkabino savo sūnų ir šaukė dukrą, kurios iškart negalėjo rasti.

„Visi vaikai labai gerai elgėsi, nė karto negirdėjau jų verkiančių“, – pasakojo G.Galassi, prisipažindama, kad ji pati ne kartą per tas 58 valandas negalėjo sutramdyti ašarų.

Išgelbėta moteris be galo dėkinga savo sužadėtiniui, kuris nuo pat pradžių kartojo, kad jie tikrai bus išgelbėti. „Jis mus visus palaikė. Kartais niūniuodavo dainą, kad mus nuramintų“, – pasakojo ji.

Po sniegu įkalinti žmonės visiškai neturėjo ką valgyti: „Nieko nebuvo. Vienintelis dalykas, ką valgėme, buvo ledas“.

VIDEO: Gelbėtojai pateko į sniego lavinos užversto Italijos viešbučio vidų

22-ejų studentė sako greitai praradusi laiko nuovoką. „Man vis dar sunku suvokti laiką. Manau, kad viskas tęsėsi dvi dienas, gal šiek tiek daugiau“, – sakė ji. Iš viso moteris viešbutyje po sniegu buvo įkalinta 58 valandas.

Aš sušukau – esu Giorgia, ir aš esu gyva. Tai buvo pats gražiausias dalykas, kokį esu sakiusi, – pasakojo G.Galassi.

Galiausiai penktadienio rytą ji išgirdo mechaninį garsą, tuomet – žmonių balsus. „Aš sušukau – esu Giorgia, ir aš esu gyva. Tai buvo pats gražiausias dalykas, kokį esu sakiusi“, – pasakojo G.Galassi.

Išgelbėtas vaikas liko našlaičiu

Septynmetis Samuelis Di Michelangelo – vienas iš keturių vaikų ir penkių suaugusiųjų, kuriuos iš po sniego gyvus ištraukė gelbėtojai. Tačiau berniukas liko našlaičiu – lavina atėmė gyvybes jo tėvui ir motinai.

Samuelis Di Michelangelo kartu su dešimtmečiu Edoardo Di Carlo, kuris taip pat buvo išgelbėtas, buvo žaidimų kambaryje, kai užgriuvo lavina. Pranešama, kad abiejų berniukų fizinė būklė yra normali.

Kai po daugiau nei dviejų parų tamsoje ir šaltyje gelbėtojai Edoardo iškėlė iš viešbučio, jis negalėjo atsistebėti sniego kiekiu. „Oho, pažiūrėkit į visą tą sniegą! Ar galime eiti slidinėti?“, – gelbėtojų klausė vaikas.

VIDEO: Vaizdai iš oro: Italijoje sniego griūtis užvertė viešbutį

Išgelbėtas Samuelis nejaukiai jautėsi palikdamas viešbutį be savo tėvų – gelbėtojų ir giminaičių klausė, kur yra tėvas ir motina.

Samuelio dėdė pasakojo, kad kai berniukas buvo atgabentas į ligoninę, jis savo sūnėno paklausė: „Ar tėtis ir mama taip pat atvyksta?“. Berniukas linktelėjo, tačiau su juo buvę psichologai davė suprasti, kad situacija yra kitokia. Tėvai tuo metu dar buvo laikomi dingusiais be žinios. Vėliau patvirtina, kad abu jie žuvo.

Nuo ketvirtadienio, kai gelbėtojai pasiekė kalnuotoje centrinėje Italijos dalyje esantį viešbutį, iš jo griuvėsių pavyko ištraukti devynis gyvus žmones. Visi jie buvo rasti penktadienį, ir nuo tada nepavyko rasti daugiau gyvųjų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sniego lavina Italijoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sniego lavina Italijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius