Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

H.Clinton dėl pralaimėjimo rinkimuose kaltina mizoginiją, FTB, Rusiją ir save

Hillary Clinton antradienį sakė, kad prisiima atsakomybę už savo pralaimėjimą 2016 metų prezidento rinkimuose, bet mano, kad rinkimų rezultatus paveikė mizoginija, Rusijos kišimasis ir abejotini Federalinio tyrimų biuro (FTB) sprendimai.
Hillary Clinton
Hillary Clinton / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Buvusi demokratų kandidatė į prezidentus išsamiai komentavo rinkimus per metinius humanitarinės organizacijos „Women for Women International“ pusryčius Niujorke. Ji sakė, kad rašydama knygą dar kartą skausmingai išgyvena 2016-ųjų rinkimus.

„Tai nebuvo tobula kampanija. Nėra tokio dalyko“, – sakė H.Clinton televizijos CNN žurnalistei Christiane Amanpour.

„Tačiau aš buvau kelyje į pergalę, kol FTB direktoriaus Jimo Comey spalio 28-osios laiškas ir Rusijos „WikiLeaks“ nutekinimų derinys nesukėlė abejonių žmonėms, kurie buvo linkę balsuoti už mane, bet buvo atgrasyti“, – sakė ji.

Entuziastingai auditorijai, kurioje buvo daug moterų, ji priminė, kad gavo 3 mln. balsų, daugiau nei respublikonas Donaldas Trumpas, bet pastarasis rinkimų pergalę pasiekė užsitikrinęs daugiau balsų rinkikų kolegijoje.

„Jeigu rinkimai būtų vykę spalio 27-ąją, būčiau jūsų prezidentė“, – sakė H.Clinton.

Ji taip pat akcentavo Rusijos vaidmenį įsilaužiant į jos kampanijos vidaus elektroninio pašto paskyras ir vėliau koordinuojant tų laiškų paskelbimą interneto svetainėje „WikiLeaks“.

JAV žvalgybos agentūros šiuo metu tiria, ar Rusija su D.Trumpo kampanijos veikėjais koordinavo poveikį rinkimams, nors pati Rusija tai neigia.

„Jis (Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, – red.) tikrai kišosi į mūsų rinkimus, – sakė H.Clinton. – Ir aišku, kad jis kišosi siekdamas pakenkti man ir padėti mano oponentui.“

Ch.Amanpour taip pat paklausė H.Clinton, ar ji buvo mizoginijos auka.

„Taip, tikrai galvoju, kad tai suvaidino vaidmenį“, – atsakė ji ir pridūrė, kad nusistatymas prieš moteris politiškai, socialiai ir ekonomiškai tebėra neatsiejama „peizažo dalis“.

„Jis (Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, – red.) tikrai kišosi į mūsų rinkimus, – sakė H.Clinton. – Ir aišku, kad jis kišosi siekdamas pakenkti man ir padėti mano oponentui.

Po dviejų nesėkmingų H.Clinton prezidentinių kampanijų nesitikima, kad ji vėl sieks šio posto.

„Dabar grįžau prie buvimo piliete aktyviste ir pasipriešinimo dalimi“, – sakė ji.

D.Trumpas vėliau per „Twitter“ sukritikavo H.Clinton komentarus.

„FTB direktorius Comey buvo geriausias dalykas, koks tik yra nutikęs Hillary Clinton – jis žiūrėjo pro pirštus į daugelį blogų darbų, – rašė D.Trumpas. – Suklastota Trumpo ir Rusijos istorija buvo pretekstas, demokratų naudotas kaip pasiteisinimas pralaimėjus rinkimus. Gal Trumpas tiesiog vykdė puikią kampaniją?“

Vėliau antradienį vakare, atsiimdama reprodukcinės sveikatos organizacijos „Planned Parenthood“ apdovanojimą, H.Clinton daugiau kaip tūkstančiui susirinkusių žmonių pasakė, kad dar daug reikia nuveikti dėl moterų ir mergaičių teisių ir galimybių.

Toks darbas yra „didis nebaigtas 21-ojo amžiaus reikalas“, sakė H.Clinton per lėšų rinkimo renginį Manhatane, skirtą šios organizacijos 100-osioms metinėms. H.Clinton pridūrė, jog kai kuriomis dienomis šios programos darbai atrodo daug labiau nebaigti negu buvo tikėtasi.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Hillary Clinton
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Hillary Clinton

Politikai Vašingtone, pasak jos, daro viską, ką gali, kad panaikintų teises ir tą pažangą, dėl kurių taip sunkiai buvo kovota pastarąjį šimtmetį.

H.Clinton ypač kritikavo respublikonų pastangas prastumti sveikatos apsaugos planą, pagal kurį nuo „Planned Parenthood“ finansavimo būtų nurėžta 24 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius