Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

H.Clinton: V.Putinas – baltųjų suprematistų ir ksenofobų judėjimo lyderis

„Matome, kad šis autoritarinis judėjimas prasideda Kremliuje ir siekia Europą bei dar tolesnius kraštus“, – taip apie Rusijos prezidento Vladimiro Putino esą vadovaujamą baltųjų suprematistų (baltųjų rasės pranašumo šalininkų, – red.) ir ksenofobų judėjimą pasisakė buvusi JAV demokratų kandidatė į prezidentus Hillary Clinton, skelbia „The Independent“.
Hillary Clinton Dubline
Hillary Clinton Dubline / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Anot jos, šį judėjimą Rusijos lyderis konstruoja taip, kad jis susilpnintų Vakarų aljansus ir pakenktų demokratijai. H.Clinton taip pasisakė per paskaitą istoriniame Trejybės koledže Airijos sostinėje Dubline.

Ji taip pat pareiškė, kad Rusijos kišimasis į 2016 metų JAV prezidento rinkimus, kurį tiria ir Amerikos Kongreso komitetai, ir Federalinis tyrimų biuras (FTB), yra „aiškus ir neslopstantis pavojus“ Vakarų demokratijai.

„Vladimiras Putinas dabar yra autoritarinio baltųjų suprematistų ir ksenofobų judėjimo, kuris nori sugriauti ES, susilpninti Amerikos tradicinius aljansus ir pakenkti demokratijai.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Hillary Clinton Dubline
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Hillary Clinton Dubline

Šis judėjimas padrąsino dešiniuosius nacionalistus, separatistus, rasistus ir net neonacius“, – kalbėjo H.Clinton.

Su Rusija siejami programišiai prieš 2016-ųjų prezidento rinkimus ne sykį atakavo Demokratų nacionalinio komiteto serverius. Pasak JAV žvalgybininkų, siekta pakenkti H.Clinton galimybėms.

Pats V.Putinas neigia, kad Kremlius kaip nors kišosi į rinkimų procesą Amerikoje. Rusijos prezidentas kartą pastebėjo, kad esą svarbiau ne tai, kas pavogė ir nutekino laiškus, o laiškų turinys.

Panašiai yra pasisakęs ir H.Clinton netikėtai nugalėjęs Respublikonų partijos kandidatas Donaldas Trumpas. Jis nepanoro pripažinti, kad būtent Maskva organizavo atakas prieš jo oponentę.

„Tai galėjo būti Rusija, bet tai galėjo būti ir Kinija, – per debatus su H.Clinton pareiškė D.Trumpas. – Galėjo būti daug kas. Taip pat galėjo būti kas nors, sėdintis lovoje ir sveriantis 180 kg.“

H.Clinton po pralaimėjimo drąsiai kalba apie Rusijos įtaką 2016 metų JAV prezidento rinkimų rezultatams ir Kremliaus ryšius su dabartine Baltųjų rūmų administracija.

Buvusi JAV pirmoji ponia ką tik surinko daugiau nei 1,5 mln. dolerių, kad padėtų migrantų vaikams, prie Amerikos sienos atskirtiems nuo savo tėvų.

Nors tokią pat politiką vykdė ir D.Trumpo pirmtakas Barackas Obama, Jungtinių Tautų Žmogaus teisių taryba neatmeta, kad tokią kietą imigracijos politiką galima vadinti kankinimu.

„Gyvename laikais, kai pagrindinės teisės, pilietinės vertybės, net logika ir faktai puolami taip, kaip niekada anksčiau“, – teigė H.Clinton.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius