Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hagos teismas laukia Mladičiaus ir žada jam suteikti būtiną medicininę pagalbą

Tarptautiniame baudžiamajame tribunole buvusiai Jugoslavijai Hagoje laukiama atvykstant lėktuvo su buvusiu Bosnijos serbų karo vadu Ratko Mladičiumi.
Ratko Mladičius
Ratko Mladičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Belgrado nepriklausoma radijo stotis B-92 pranešė, kad JT karo nusikaltimų tribunolo vyriausiasis prokuroras  Serge'as Brammertzas  dėl to kelioms dienoms atidėjo savo kelionę į Niujorką, kur JT Saugumo Taryboje turėjo skaityti savo eilinę ataskaitą apie Serbijos bendradarbiavimą su tribunolu. Tokias ataskaitas jis rengia kas pusmetį.

Komentuodamas informaciją apie sunkią R.Mladičiaus sveikatos būklę, JT  Tarptautinis karo nusikaltimų tribunolo buvusiai Jugoslavijai atstovai patikino, kad jam bus suteikta atitinkama medicininė pagalba.

Pasak jų, kai kuriems kaltinamiesiems Hagoje netgi buvo atliktos operacijos. Kalbant apie R.Mladičiaus psichinę būseną ir jo galimybes stoti prieš teismą, tai atitinkamas išvadas turi paskelbti specialus konsiliumas.

Anksčiau pranešta, kad lėktuvas su R.Mladičiumi išskrido iš Belgrado Nikola Tesla oro uosto į Nyderlandų Schiphol oro uostą 17 val. 20 min. Belgrado laiku (18 val. 20 min. Lietuvos) laiku.

Ekstradicija įvyko po to, kai Belgrado Specialusis teismas atmetė R.Mladičiaus advokato apeliaciją, o po to Serbijos teisingumo ministras pasirašė leidimą ekstradicijai.

Ekstradicija surengta nepaisant pastarosiomis dienos R.Mladičiaus sūnaus Darko ne kartą skelbtų pareiškimų, kad tėvas dėl prastos sveikatos gali nepakelti kelionės į Hagą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius