Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Haičio sostinėje gaisras nuniokojo tekstilės turgų

Haičio sostinėje didelis gaisras sekmadienį nuniokojo vieną tekstilės turgų, nepraėjus nė savaitei po panašaus incidento, kai supleškėjo dalis kitos istorinės prekyvietės. Abu incidentai atkreipė dėmesį į valdžios nesugebėjimą užtikrinti visuomenės saugumą.
Haitis
Haitis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Haitis Gaisras

Port o Prenso pareigūnai kovoti su liepsnomis pasiuntė kelis prieinamus ugniagesių automobilius. Jiems padėjo privatūs vandenvežiai, taip pat policijos ir Jungtinių Valstijų mašinos su sumontuotomis vandens patrankomis, paprastai naudojamomis minioms valdyti.

Sostinės meras sakė apgailestaujantis dėl tarnybų prasto pasirengimo apsaugoti žmones Haityje, neturtingiausioje Amerikos regiono valstybėje.

„Tai valstybės, bendruomenių silpnumas, Haičio silpnumas. Šio gaisro galėjo būti išvengta, bet nėra technikos, – skundėsi meras Youri Chevry. – Tai mūsų kaltė, mūsų visų.“

„Turime problemą ir turime valdyti savo prioritetus“, – pabrėžė jis.

Dešimtys prekiautojų sėdėjo šalimais, negalėdami nieko padaryti. Viena moteris skundėsi, kad ji buvo vienintelė, išlaikanti savo vaikus ir kad praradusi prekes niekada nebegalės grąžinti nedidelės paskolos, paimtos verslui pradėti.

Gaisro priežastis kol kas nežinoma.

Praeitą antradienį Port o Prense ugnis sunaikino vieną iš dviejų XIX šimtmečio Geležies turgaus halių. Žala pastatui vertinama 5–7 mln. JAV dolerių (4–5,6 mln. eurų), neįskaitant sunaikintų prekių vertės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius