Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Haityje pagrobti aštuoni Turkijos piliečiai

Haityje pagrobti aštuoni autobusu važiavę Turkijos piliečiai, pirmadienį pranešė Turkijos konsulas, šioje Karibų valstybėje dažnėjant vis galingesnių gaujų išpuoliams.
Haičio policija
Haičio policija / „Scanpix“/AP nuotr.

Turkų grupė buvo pagrobta sekmadienį, kai važiavo į sostinę Port o Prensą iš kaimyninės Dominikos Respublikos, naujienų agentūrai AFP sakė konsulas Hugues'as Josue.

„Per pagrobimą jie išlipo iš autobuso ir turėjo laiko susisiekti su savo organizacija... Jų yra aštuoni, jie... [dirba] organizacijai, remiančiai švietimą“, – sakė jis, bet daugiau detalių nepateikė.

Jungtinės Tautos praėjusią savaitę paskelbė, kad nuo balandžio 24-osios, kai kilo naujas smurto protrūkis, per konkuruojančių gaujų susirėmimus šiauriniuose Port o Prenso rajonuose žuvo mažiausiai 75 žmonės, tarp jų moterys ir vaikai.

JT nurodė, kad yra „labai susirūpinusios sparčiu saugumo padėties prastėjimu“ šiame mieste.

Ištisus dešimtmečius ginkluotos gaujos siautėja skurdžiausiuose Port o Prenso rajonuose, bet pastaraisiais metais jos labai sustiprino savo įtaką sostinėje ir visoje šalyje; dėl to smarkiai išaugo nužudymų ir pagrobimų skaičius.

Pernai spalį gauja „400 Mawozo“ pagrobė 17 misionierių ir jų šeimų narių iš Šiaurės Amerikos grupę, įskaitant penkis vaikus.

Penki šios grupės nariai buvo paleisti, o likę gruodžio mėnesį pabėgo ir išsigelbėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius